Αποφασίσατε να ανοίξετε μία πιτσαρία και τώρα πρέπει να επιλέξετε επαγγελματικό εξοπλισμό για την επιχείρησή σας. Το στάδιο αυτό είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή καθώς θα πρέπει να διαλέξετε μηχανήματα που έχουν νόημα στη γεύση του φαγητού, στη λειτουργία και στην απόδοση της επιχείρησή σας. Το άρθρο αυτό αποτελεί έναν οδηγό του απαραίτητου επαγγελματικού εξοπλισμού για μία πιτσαρία ή ιταλικό εστιατόριο.

Ζυμωτήριο

Η πίτσα είναι το χαρακτηριστικό σας και το πιθανότερο είναι ότι αν έχετε καλή ζύμη, θα έχετε και αυξημένη πελατεία. Αντίθετα αν η ζύμη σας δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητή, τότε δύσκολα κάποιος θα σας επιλέξει για άλλα προϊόντα σας. Από τη στιγμή που πρόκειται για πιτσαρία, η πίτσα σας θα πρέπει να είναι καλή, αυτό είναι το μόνο σίγουρο και ένα καλό ζυμωτήριο μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την ιδανική συνταγή. Οι παράγοντες που θα πρέπει να κοιτάξετε όταν αγοράζετε νέο ζυμωτήριο ή μίξερ είναι η τιμή, η ισχύς, η αντοχή του αλλά και ο χώρος που καταλαμβάνει στην κουζίνα.

Φούρνος πίτσα

Για να φτιάξετε την ιδανική πίτσα και να κερδίσετε την αγάπη κάθε νέου πελάτη είναι πολύ σημαντικό να έχετε και τον κατάλληλο φούρνο πίτσας. Μπορείτε να επιλέξετε έναν φούρνο πίτσας με αέριο ή ρεύμα, που είναι ειδικοί στο μέγεθος και στο ψήσιμο για πίτσα ή έναν φούρνο convection. Ωστόσο ένας παραδοσιακός, ιταλικός, χτιστός ξυλόφουρνος ή φούρνος με αέριο ή ρεύμα πραγματικά θα κάνει τη διαφορά. Με έναν παραδοσιακό φούρνο, η πίτσα σας θα είναι γευστικά ανώτερη ενώ λειτουργεί και σαν κράχτης-βιτρίνα της επιχείρησης σας. Οι παραδοσιακοί φούρνοι πίτσας θέλουν περίπου μία ώρα για να προθερμαθούν αλλά μόλις 3-5 λεπτά για να ψήσουν μια πίτσα. Για να επιλέξετε φούρνο για την πιτσαρία σας θα πρέπει να σκεφτείτε πόση παραγωγή θέλετε να καλύπτετε, τι είδους ενέργεια θέλετε να καταναλώνει (ηλεκτρικό, υγραέριο ή ξύλο) και τι χώρο έχετε να διαθέσετε για το μηχάνημα.

Ψυγεία Πίτσας

Για τη λειτουργία της πιτσαρίας σας απαραίτητα θα είναι φυσικά και τα κατάλληλα επαγγελματικά ψυγεία. Μπορείτε να επιλέξετε ψυγεία πίτσας, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για μέγιστη λειτουργικότητα, αποδοτικότητα και εξοικονόμηση χώρου. Έχουν πάγκο εργασίας, λεκανάκια υλικών και ουδέτερα συρτάρια για την ωρίμανση της ζύμης.

Βραστήρες

Στην πιθανότητα που η επιχείρησή σας σερβίρει και ζυμαρικά, ένας βραστήρας ζυμαρικών θα σας φανεί απαραίτητος. Σε κάθε εστιατόριο ιταλικής κουζίνας απαιτείται τα ζυμαρικά να είναι άριστα και σωστά βρασμένα. Μπορείτε να επιλέξετε βραστήρα ζυμαρικών για μαζική ή μεριδοποιημένη παραγωγή, αερίου ή ηλεκτρικό, με μεγάλο καλάθι ή μερίδας.

Παγκους προετοιμασίας

Ανάλογα της διαμόρφωσης του χώρου σας, μάλλον θα χρειαστεί επίσης ανοξείδωτες κατασκευές όπως πάγκους εργασίας από ανοξείδωτο ατσάλι για άριστη λειτουργικότητα και εύκολο καθαρισμό.

Στην αγορά υπάρχουν αρκετές λύσεις για την αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού. Εμείς προτείνουμε να δείτε τον επαγγελματικό εξοπλισμό πιτσαρίας της Kitchen Pro διότι είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στην αγορά, έχουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις, ποιοτικά προϊόντα και μπορούν να σας συμβουλέψουν – σχεδιάσουν τον ιδανικό χώρο για εσάς ώστε να κάνετε την πιο αποδοτική επένδυση για την επιχείρησή σας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.