stathakis708_17

Τους τραπεζικούς λογαριασμούς του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη αποφάσισε να αναθέσει στους ορκωτούς λογιστές μετά την αντιπαραβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάσταση, που κατέθεσε από το 2011 και μετά, η Επιτροπή «πόθεν έσχες».

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως υπήρξαν σημαντικές διαφορές και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία. Οπως διαπιστώθηκε υπήρχαν σημαντικές αποκλίσεις από την αρχική του επίσημη δήλωση του υπουργού, που δεν περιορίζεται μόνο στο 1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Γιώργο Βαρεμένο, εντοπίστηκαν αποκλίσεις και σε άλλες τραπεζικές καταθέσεις, αλλά και σε συμμετοχές σε ακίνητα.

Σταθάκης: Οι λογαριασμοί ήταν της μητέρας μου, τα ακίνητα της συζύγου μου

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης σε γραπτή του δήλωση, υποστήριξε ότι οι επίμαχοι λογαριασμοί ήταν της μητέρας του και ο ίδιος συνδικαιούχος μέχρι το 2013 για να αποσυρθεί την επόμενη χρονιά. Ως προς τα ακίνητα, δικαιολογείται ότι οι παραλείψεις αφορούν αγροτεμάχια της συζύγου του. Νωρίτερα, ο υπ. Οικονομίας δήλωνε: «Ουδέν σχόλιο, να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Αναλυτικά η δήλωση Σταθάκη σχετικά με την απόφαση της επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής:

«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.

Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης

Κυβερνητικές πηγές, χωρίς να θέλουν να κατονομαστούν, σχολίασαν την είδηση με το εκ νέου προβληματικό «πόθεν έσχες» του υπουργού, λέγοντας:

«Δεν υπάρχει θέμα Σταθάκη, ο έλεγχος είναι θεμιτός».

Στον Εισαγγελέα άλλα 19 «πόθεν έσχες» βουλευτών

Από τη διερεύνηση της Επιτροπής προέκυψαν θέματα με 20 βουλευτές, 19 πρώην και 1 νυν. Σύμφωνα με πληροφορίες, 11 πρώην βουλευτές είχαν κληθεί να καταθέσουν συμπληρωματικό «πόθεν έσχες» αλλά δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση αυτή.\

Οι περιπτώσεις τους εστάλησαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα όπως και 8 ακόμα πρώην βουλευτών, που δεν είχαν καταθέσει καθόλου «πόθεν έσχες».

Θέμα υπήρξε και για έναν νυν βουλευτή, που αρχικά δεν είχε καταθέσει «πόθεν έσχες», άλλα όταν το κατέθεσε προέκυψαν φορολογικά θέματα. Η περίπτωση θα κριθεί και θα αποφασιστεί αν θα πρέπει να σταλθεί στον Εισαγγελέα.

  iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.