maximou_tsipras708_1

Αγωνιώδεις προσπάθειες προκειμένου να αποκλιμακωθεί η εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ειδομένη καταβάλλει η Κυβέρνηση που εκτιμά ότι αρχίζει να αποσυμπιέζεται η κατάσταση που δημιουργήθηκε εναντίον της Αθήνας με τις άτυπες αλλά στοχευμένες τοποθετήσεις για τη συνθήκη Σένγκεν και τη χώρα μας.

«Υλοποιούμε όσα έχουμε συμφωνήσει» αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι που υπενθυμίζουν ότι στην πρόσφατη σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε> συμφωνήθηκε ότι δεν τίθεται θέμα κοινών περιπολιών με Τούρκους στα θαλάσσια σύνορά μας αλλά και ότι η δύναμη της FRΟΝΤΕΧ στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας θα κάνει καταγραφή και ταυτοποίηση ΜΟΝΟ, των μεταναστών και προσφύγων, και όχι περιπολίες.

Βέβαια στην Αθήνα υπάρχει ο φόβος ότι ενδεχομένως κάποιοι να επιχειρήσουν να ανατρέψουν τα όσα συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής και γι αυτό εκδηλώνονται οι πιέσεις, ωστόσο όπως υποστηρίζουν τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν και προς αυτή την κατεύθυνση η Ελληνική πλευρά καταβάλλει αγώνα δρόμου για να ολοκληρώσει τη δημιουργία των hotspots.

Παράλληλα μετά την -μέσω δημοσιευμάτων- κριτική που υπέστη η Ελλάδα ότι δεν έχει ζητήσει βοήθεια, σήμερα έφυγε μια λίστα με μεγάλες απαιτήσεις για πολιτική προστασία, προκειμένου να αποδειχτεί εν τοις πράγματι αν υπάρχει αργοπορία η απροθυμία των Ευρωπαίων να συμβάλλουν.

Την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη επιτίθενται και στη Νέα Δημοκρατία για την κριτική που τους ασκεί υπενθυμίζοντας ότι σήμερα ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καθυστερεί και δεν κάνει τίποτα στο μεταναστευτικό ενώ ο Γιάννης Πλακιωτάκης στο Προεδρικο Μέγαρο στο συμβούλιο των αρχηγών δήλωνε αντίθετος με τη δημιουργία των hotspots.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.