mouzalas-giannis-metanastes-708

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας από τη μία διέψευσε ότι έγινε επίσημα συζήτηση των αρμόδιων επιτρόπων της ΕΕ για να τεθεί για μια διετία εκτός Σένγκεν η Ελλάδα, από την άλλη όμως παραδέχθηκε πως κάποιες χώρες το συζητούν.

Οπως ανέφερε ο ίδιος, μία τέτοια συζήτηση (για έξοδο της Ελλάδας) έγινε εκτός συνεδρίασης από συγκεκριμένες χώρες που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα μας.

«Τη Σένγκεν την χρειαζόμαστε», δήλωσε χαρακτηριστικά διαψεύδοντας ταυτόχρονα ότι ειπώθηκε από πλευράς κυβέρνησης ότι δεν μας ενδιαφέρει και αν βγούμε εκτός.
Παράλληλα ο κ. Μουζάλας, διαβεβαίωσε ότι μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα υπάρχουν ορατά αποτελέσματα και η χώρα θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το προσφυγικό πρόβλημα.

Τα θέματα αυτά είχαν θέσει νωρίτερα οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, καλώντας τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό που πήρε το λόγο κατά τη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού, να ξεκαθαρίσει για το τι ακριβώς συμβαίνει τόσο με τη συνθήκη Σένγκεν όσο και με το προσφυγικό πρόβλημα.

Ποιες είναι η χώρες που θέλουν την Ελλάδα εκτός Σένγκεν

«Δεν τίθεται τέτοιο θέμα από την Ευρώπη ή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τίθεται από συγκεκριμένες χώρες όπως η Ουγγαρία, που φέρονται στους πρόσφυγες με τρόπο τον οποίο στηλιτεύει η Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας, απαντώντας στα όσα έθιξαν οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επικαλούμενοι τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί αποβολής της Ελλάδος για μία διετία από τη συνθήκη Σέγκεν.

Ενα κείμενο συζήτης και όχι η βάση 
« Η Γερμανία και η κ. Μέργκελ αναγνωρίζουν τη δουλειά που κάνουμε και είναι αντίθετοι με φράχτες. Είναι λάθος να λέμε ότι η Ευρώπη το συζητάει. Χώρες συγκεκριμένες που πάνε να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα μας το κάνουνε. Δεν μπορεί παρά η ηγεσία του τόπου να βρει τρόπο να σταθεί ενωμένη. Είναι ένα κείμενο συζήτησης αυτό που παρουσιάζεται και όχι η βάση της συζήτησης. Δεν αποτελεί θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» τόνισε ο κ. Μουζάλας.
Παράλληλα, διέψευσε ότι ειπώθηκε από την κυβέρνηση η αναφορά «δεν μας νοιάζει η Σέγκεν», προσθέτοντας ότι «προσωπική μου άποψη είναι ότι την χρειαζόμαστε».

Το πρόβλημα στην Ειδομένη δεν μπορεί να λυθεί ούτε με λουλούδια ούτε με ξύλο
Ο κ. Μουζάλας διαβεβαίωσε επίσης ότι «σε 4 με 5 μέρες το πρόβλημα με την Ειδομένη θα έχει τελειώσει» ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι «δεν θα υπάρξει εγκλωβισμός μεταναστευτικών ροών».
«Θα το διαχειριστούμε γρήγορα, όχι με λουλούδια ούτε με ξύλο, αλλά διαχειριστικά», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.