mega_LARGE_t_53761_1368662_type12250
Για τρίτη συνεχή χρονιά ο 50χρονος Ντάουνι Τζούνιορ παραμένει επικεφαλής στη λίστα του Forbes, όπως επισημαίνει ο Guardian,

λόγω της επιτυχίας της ταινίας Avengers: Age of Ultron, που συγκέντρωσε κέρδη 1,4 δισ. δολαρίων παγκοσμίως. Oι απολαβές του ανήλθαν σε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια το διάστημα Ιουνίου του 2014 και Ιουνίου του 2015

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο βετεράνος Κινέζος ηθοποιός Τζάκι Τσαν, ηλικίας 61 ετών, ο οποίος σύμφωνα με το Forbes κέρδισε τον περασμένο χρόνο 50 εκατομμύρια δολάρια καθώς μεταξύ άλλων πρωταγωνίστησε σε αμερικανοκινεζικές συμπαραγωγές όπως το Dragon Blade.

Ο Τσαν προηγείται αστέρων του Χόλυγουντ όπως ο Βιν Ντίζελ, που κατετάγη τρίτος, με ετήσιες απολαβές ύψους 47 εκατομμυρίων δολαρίων. Ακολουθούν άλλοι Αμερικανοί ηθοποιοί όπως ο Μπράντλεϊ Κούπερ (4ος, με 41,5 εκατ. δολάρια), Άνταμ Σάντλερ (5ος, με 41 εκατ. δολάρια, παρά τις χαμηλές επιδόσεις της ταινίας του Pixels στο παγκόσμιο box office, καθώς απολαμβάνει κέρδη που προέρχονται εν μέρει από τις συμφωνίες για την παραγωγή ταινιών με την εταιρεία Sony και το δίκτυο Netflix) και Τομ Κρουζ (6ος, με 40 εκατ. δολάρια).

Oι πρωταγωνιστές του ινδικού κινηματογράφου (Bollywood) Αμιτάμπ Μπατσάν, Σαλμάν Χαν και Ακσάι Κουμάρ βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, με τον 72χρονο Μπατσάν και τον 49χρονο Χαν να έχουν καταλάβει την έβδομη θέση με απολαβές ύψους 33,5 εκατομμυρίων δολαρίων έκαστος. Ο Κουμάρ βρίσκεται στην ένατη θέση, έχοντας κερδίσει 32,5 εκατομμύρια σε διάστημα ενός έτους.

Ακολουθούν βετεράνοι του Χόλιγουντ όπως ο Τζόνι Ντεπ (12ος με 30 εκατ. δολάρια) και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο (13ος με 29 εκατ. δολάρια), ενώ στην 15η θέση συναντάμε τον «Τζέιμς Μποντ», Ντάνιελ Κρέγκ με 27 εκατ. δολάρια.

Μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της λίστας , όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ με 16,5 εκατ. Δολάρια (27ος) και αμέσως μετά ο Μπραντ Πιτ με 16 εκατ. Δολάρια στην 28η θέση.

skai

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.