f76a4807a834eef3b5b786da7dba75f6_L Αν ο πρώτος σας γάμος δεν «πέτυχε», δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, γιατί

υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο δεύτερος σας γάμος μπορεί να είναι πολύ καλύτερος από τον πρώτο. Ιδού γιατί!

Τα πράγματα ξεκινούν με το σωστό τρόπο
Οι λεπτομέρειες εντυπωσιασμού που ίσχυαν στον πρώτο γάμο, ευτυχώς  λείπουν από τον δεύτερο. Το πιθανότερο είναι να επικεντρωθείτε στους όρκους αιώνιας πίστης, αγάπης και αφοσίωσης που θα ανταλλάξετε με τον καλό σας παρά στον ανθοστολισμό και τη δεξίωση.



Είστε μεγαλύτεροι και σοφότεροι
Ο πρώτος γάμος πραγματοποιείται κατά κανόνα στην δεκαετία των 20, γεγονός που σημαίνει ότι συχνά δεν έχουμε καν ιδέα τι είμαστε και τι ακριβώς θέλουμε από τη ζωή μας. Μ ένα δεύτερο γάμο, σε πιο ώριμη ηλικία και έχοντας ήδη περάσει τα «ζόρια» από τον πρώτο πλέον θα είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την πολυπλοκότητα μιας πραγματικής σχέσης.

Είναι καθαρά δική σας επιλογή
Την πρώτη φορά που παντρεύεται κανείς είναι ίσως επειδή αισθάνθηκε την πίεση της οικογένειας ή των συνομηλίκων. Η δεύτερη, έχοντας ήδη γευτεί την δέσμευση και τις ευθύνες που φέρνει ένας γάμος, γίνεται καθαρά μετά από επιλογή του ζευγαριού.

Κανείς δεν θέλει να ξαναζήσει ένα διαζύγιο
Μετά από ένα διαζύγιο το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε τα χαρτιά του διαζυγίου σας και να σκεφτείτε τι μπορεί να πήγε στραβά. Σίγουρα κανείς δεν θέλει να επαναλάβει τα λάθη του και στον δεύτερο γάμο. Οι μνήμες και μόνο από τις συναντήσεις με τους δικηγόρους είναι αρκετές για να το αποφύγει κανείς. Όταν λοιπόν ο πρώτος γάμος χτυπάει σε ένα ανώμαλο βράχο το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καταλάβετε τα λάθη σας και να τα αποφύγετε στην δεύτερη ευκαιρία που σας παρουσιάζεται.

Ο ρομαντισμός αξίζει την προσπάθεια
Με την πάροδο του χρόνου, μαθαίνουμε μερικά πράγματα μέσα από την εμπειρία. Μπορεί λοιπόν να προτιμάτε να κάθεστε στον καναπέ από το να πάτε στο γυμναστήριο αλλά ξέρετε ότι το σώμα σας θα πληρώσει το τίμημα. Το ίδιο ισχύει και για τον γάμο. Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια δεν πρέπει να επαναπαύεται κανένας σύντροφος αλλά να ξέρει ότι χρειάζεται συνεχή προσπάθεια.

Είναι περίπλοκο – αλλά μπορείτε να το χειριστείτε
Ο δεύτερος γάμος δεν είναι απλή υπόθεση. Μπορεί να υπάρχουν θυμωμένοι πρώην, ζητήματα επιμέλειας που εκκρεμούν, μεικτές οικογένειες κ.α. Αυτά τα ζητήματα είναι δύσκολα να τα διαχειριστεί ένα ζευγάρι. Μόνο εάν υπάρχει πραγματική αγάπη, κοινό όραμα, πίστη και εμπιστοσύνη μπορεί η σχέση αυτή να οδηγηθεί στα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου.

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα καλό θεμέλιο
Το σίγουρο είναι ότι όποιος φοράει για δεύτερη φορά βέρα στο δεξί, αισθάνεται ευγνωμοσύνη. Όποιος κι αν ήταν ο λόγος που τον οδήγησε στο διαζύγιο, βρίσκοντας ξανά την αγάπη είναι σαν να παίρνει κανείς μια δεύτερη ευκαιρία. Έχοντας βιώσει μια αποτυχημένη σχέση, αυτοί οι νεόνυμφοι το πιθανότερο είναι να εκτιμήσουν την δεύτερη ευκαιρία που τους δίνεται.

baby

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.