Θέμα ημερών ή και… ωρών είναι πλέον οι ανακοινώσεις για το «καλάθι της Σαρακοστής», ένα μέτρο που έχει ήδη προαναγγείλει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Πρόκειται για ένα «καλάθι» στα πρότυπα του «καλαθιού των Χριστουγέννων», στο οποίο θα περιλαμβάνονται σαρακοστιανά, όπως χαλβάς, κονσέρβες με θαλασσινά, ντολμαδάκια, γίγαντες, ταραμοσαλάτα κ.ά.
 




 

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡ, δήλωσε χθες ότι το «καλάθι της Σαρακοστής», και τα πρόσθετα είδη που θα περιλαμβάνει, θα ανακοινωθούν είτε σήμερα, είτε αύριο, Πέμπτη. Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως όπως έγινε με το «καλάθι των Χριστουγέννων», τώρα θα προστεθούν νηστίσιμα τρόφιμα, προκειμένου να κρατηθούν οι τιμές χαμηλά, «ώστε να μπορέσουν όλοι οι συμπολίτες μας να αγοράσουν τα βασικά που απαιτούνται για την Σαρακοστή», σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με τον αν. υπουργό Ανάπτυξης καθώς το υφιστάμενο «καλάθι του νοικοκυριού» ανανεώνεται κάθε Τετάρτη, μια πιθανή ημερομηνία έναρξης του «καλαθιού της Σαρακοστής» θα μπορούσε να είναι η 15η Φεβρουαρίου.

Τι θα γίνει με το «καλάθι του νοικοκυριού»
Σχετικά με την νομοθετική ρύθμιση για το καλάθι του νοικοκυριού, που κανονικά λήγει στις 31 Μαρτίου, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως εφόσον η ακρίβεια παραμένει, η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την στήριξη και όπως είχε ειπωθεί εξ αρχής, οδεύοντας προς την λήξη του μέτρου, θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις, για να δοθούν οι σχετικές παρατάσεις.
 




 

Στο ερώτημα, τι εξοικονομεί μια οικογένεια αγοράζοντας από το καλάθι, ο κ. Παπαθανάσης, επανέλαβε πως μία τετραμελής οικογένεια κερδίζει περίπου 80 ευρώ τον μήνα. Μαζί με την κάρτα αγορών, για την οποία ξεκινούν οι αιτήσεις στις επόμενες ημέρες και έως 3 Μαρτίου θα γίνει η καταβολή των ποσών, το Market Pass, θα δώσει ένα ποσό το οποίο είναι 10% στις αγορές των καταναλωτών. «Για μία τετραμελή οικογένεια αυτό σημαίνει 52 ευρώ και αν χρησιμοποιεί η ίδια η οικογένεια και το καλάθι μπορεί να έχει ένα όφελος 80 ευρώ. Δεν μπορούμε 100% να καλύψουμε την ακρίβεια. Θα ήταν ψέματα να το πούμε, αλλά κάνουμε κάθε τι, ό,τι μπορούμε, προκειμένου να στηρίξουμε τα νοικοκυριά» τόνισε ο κ. Παπαθανάσης.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.