ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΚΡΑ

ΕΚΑΒΑπό θαύμα γλίτωσε 75χρονος από την μανία αγέλης αδέσποτων σκυλιών, που του επιτέθηκαν και θα τον κατασπάραζαν μέσα στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Περαστικοί κυνήγησαν τα σκυλιά με τα αυτοκίνητά τους και απομάκρυναν τον ηλικιωμένο άντρα, ο οποίος νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στα άκρα και σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Ο Κωνσταντίνος Κουρούπης βγήκε το πρωί της Κυριακής για την καθιερωμένη του βόλτα στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, όπου βρισκόταν και άλλοι πολίτες, απολαμβάνοντας επίσης το περπάτημα.

Βαδίζοντας ανάμεσα στα δέντρα, ο 75χρονος αντιλήφθηκε την αγέλη των σκυλιών, αλλά δεν έδωσε σημασία και συνέχισε τη βόλτα του. Εκείνα όμως του όρμηξαν, όπως μάλιστα είπε, έτρεξαν όλα μαζί αγριεμένα και τον έριξαν στο έδαφος. Έπεσαν πάνω του και άρχισαν να τον δαγκώνουν. Ο ηλικιωμένος άντρας τα έχασε, άρχισε να καλεί σε βοήθεια, ενώ τα σκυλιά του έσκιζαν τα ρούχα και τον δάγκωναν στα πόδια και στα χέρια.

Διερχόμενοι που αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, αλλά φοβήθηκαν να επέμβουν, μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και κατευθύνθηκαν προς τα σκυλιά. Τρία Ι.Χ. κινήθηκαν με ταχύτητα κατά πάνω τους και τα ζώα τρομαγμένα απομακρύνθηκαν. Αμέσως μετέφεραν τον ηλικιωμένο που αιμορραγούσε και ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση με ένα αυτοκίνητο σε ασφαλές μέρος και ειδοποίησαν την αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο περίοικοι προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία, βάζοντας πετσέτες και πανιά πάνω στα τραύματά του, ενώ έριχναν νερό στο πρόσωπό του, καθώς ο 75χρονος άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του.

Στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ότι φέρει σοβαρά τραύματα στα άκρα, είχε χάσει ήδη πολύ αίμα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Επιπλέον έχει υποστεί σοκ και δέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

Οι συγγενείς του απειλούν με μηνύσεις και στρέφονται κατά του δήμου Καλαμαριάς, καταγγέλλοντας ότι μέσα στο Κόδρα λειτουργεί παράνομο κυνοκομείο, το οποίο φιλοξενεί πάνω από 40 αδέσποτα σκυλιά. Τα ζώα στεγάζονται σε πρόχειρες κατασκευές και έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν ελεύθερα.

Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι αναστατώνουν τη γειτονιά από τα γαυγίσματά τους και χθες το βράδυ θα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Καλαμαριάς. Συχνά επιτίθενται σε περαστικούς, τους τρομάζουν, τους δαγκώνουν και η εικόνα είναι τραγική.

 

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.