ρωμανοςΑρνητική είναι η απάντηση και από τον Αρειο Πάγο για το αίτημα του Νίκου Ρωμανού να του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε αναλάβει να εξετάσει την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει ο δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ζητώντας να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Πειραιά που είχε απορρίψει το σχετικό αίτημα του απεργού πείνας.

Το σκεπτικό της απόφασης
Η αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Βασιλική Θεοδώρου που εξέτασε την υπόθεση έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν συντρέχουν λόγοι να αναιρεθεί το βούλευμα καθώς είναι εμπεριστατωμένο και ως εκ τούτου απέρριψε το αίτημα και το έθεσε στο αρχείο.

Συγκεκριμένα στο σκεπτικό της απόφασης της η αντεισαγγελέας αναφέρει ότι η απόρριψη του αιτήματος Ρωμανού από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο είναι αιτιολογημένη. Όπως υπογραμμίζει οι δικαστές έκαναν ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των διατάξεων για τις εκπαιδευτικές άδειες που απαιτούν για τους υποδίκους την σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προφυλάκιση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι υπόλοιποι προβαλλόμενοι λόγοι είναι αβάσιμοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.