ANARXIKOI - ΑΝΑΡΧΙΚΟΙΜπαράζ επιθέσεων σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε Χαλάνδρι και Αθήνα από άτομα αλληλέγγυα στο Νίκο Ρωμανό. Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία όταν άγνωστος με τηλεφώνημά του σε ιστοσελίδα και στην Εφημερίδα των Συντακτών προειδοποίησε ότι στις 06.00  θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός σε υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι στη συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.


Πως έγινε
Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο σακίδιο που είχε αφήσει άγνωστος έχοντας νωρίτερα τηλεφωνήσει στην ιστοσελίδα Zougla και στην Εφημερίδα των Συντακτών έγινε λίγο πριν από τις 08:00 σε υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι.

Το τηλεφώνημα έγινε στις 05:30 και ο άγνωστος προειδοποίησε ότι κάποιος νεαρός έχει αφήσει ένα σακίδιο με εκρηκτικό μηχανισμό έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή, αναφέροντας ότι η ενέργεια θα γίνει για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στο Ν. Ρωμανό.

Έδωσε χρονικό περιθώριο 30 λεπτών πριν εκραγεί ο μηχανισμός. Ενημερώθηκε άμεσα η αντιτρομοκρατική, η άμεση δράση, το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών ενώ ο χώρος αποκλείστηκε.

Πράγματι, εντοπίστηκε το σακίδιο στην είσοδο της τράπεζας ενώ οι ειδικοί άφησαν να περάσει το χρονικό διάστημα που ο άγνωστος είχε δηλώσει στο τηλεφώνημα ότι μετά την παρέλευσή του θα γινόταν η έκρηξη.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε και έτσι προχώρησαν στην ελεγχόμενη έκρηξη ενώ παραμένει άγνωστο εάν η μη έκρηξη του σακιδίου μετά το μισάωρο οφείλεται σε αστοχία υλικού ή σε άλλη αιτία.

Οι πυροτεχνουργοί μέσα στο σακίδιο εντόπισαν ένα μεταλλικό κουτί του καφέ που περιέχει εκρηκτική ύλη και καλώδια ενώ όλο το σακίδιο μεταφέρθηκε στα εγκλήματολογικά εργαστήρια για να φανεί εάν υπήρχε πυροκροτητής ή συνδεσμολογία για να εκραγεί πράγματι η βόμβα. Χρειάζεται επίσης να φανεί τι είδος εκρηκτικής ύλης είναι αυτό μέσα στο κουτάκι του καφέ.

Όπως έλεγαν κατάφεραν να κάνουν “χειρουργικά” την εξουδετέρωση, κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία για το DNA και αποτυπώματα.

Επίθεση με μολότοφ σε λεωφορείο με επιβάτες  στο Πολυτεχνείο

Πανικός επικράτησε στις 5.30 το πρωί της Τετάρτης στην οδό Πατησίων, όταν περίπου 10 άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο που βρίσκονταν στο υπό κατάληψη κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, βγήκαν στον δρόμο και ακινητοποίησαν διπλό αστικό λεωφορείο του ΟΑΣΑ. Οι αντιεξουσιαστές έσπασαν τα παράθυρα και φώναζαν στους 17 επιβάτες: «Βγείτε αλλιώς θα σας κάψουμε ζωντανούς». Ο οδηγός επέδειξε ψυχραιμία και άνοιξε τις πόρτες για να βγουν με ασφάλεια οι επιβάτες οι οποίοι έτρεχαν να σωθούν πανικόβλητοι.

Στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές πέταξαν στο όχημα τουλάχιστον τρεις βόμβες μολότοφ, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τον Νίκο Ρωμανό. Στη συνέχεια οι περισσότεροι επιβάτες πήραν ταξί για να φύγουν άμεσα από το σημείο. Μάλιστα, οι αυτοκινητιστές ήταν αυτοί που φέρονται να ειδοποίησαν τα MME.

Το καμμένο λεωφορείο έχει ήδη οδηγηθεί στο αμαξοστάσιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.