Έχασε με 2-1 στη Λεωφόρο

ΠΑΟΟ Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Σταντάρ Λιέγης με 2-1 στη Λεωφόρο το βράδυ της Τρίτης και αποχαιρέτησε πρόωρα το όνειρο του Champions League. Οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι, προηγήθηκαν στο 16’ με αυτογκόλ του Αρσλάναγκιτς αλλά οι Βέλγοι μέσα σε έξι λεπτά έφτασαν στην ανατροπή και στην πρόκριση με γκολ των Μπομπό (36’) και Μποκού (41’).

Πίεσαν στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι αλλά ο Καβασίμα είχε… κατεβάσει ρολά και είχε σύμμαχο τα δοκάρια που στέρησαν το γκολ από τους Ντίνα (69’) και Σίλντενφελντ (72’).

Έτσι, οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου θα συνεχίσουν στα play off του Europa League και θα μάθουν τον αντίπαλό τους την Παρασκευή στη κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν, όντας στο γκρουπ των ισχυρών.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και πίεσε για το γκολ το οποίο ήρθε με τη βοήθεια των Βέλγων στο 16’, όταν ο Αρσλάναγκιτς στην προσπάθειά του να διώξει τη σέντρα του Μπεργκ από δεξιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, σηκώνοντας στο πόδι τη Λεωφόρο.
Με… φόρα από τους πανηγυρισμούς, οι Πράσινοι προσπάθησαν να φτάσουν με σουτ των Μπεργκ και Νάνο σε δεύτερο τέρμα αλλά δεν τα κατάφεραν.

Και στο 36’ ο Παναθηναϊκός πλήρωσε το λάθος του Τριανταφυλλόπουλου στο κέντρο του γηπέδου που βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα της ομάδας του και τον Μπομπό να πλασάρει σωστά τον Κοτσόλη για το 1-1, μετά από κάθετη του Ντε Καμάργκο.

Το μπλακ άουτ των Πρασίνων συνεχίστηκε και το μοιραίο δεν άργησε να έρθει. Έξι λεπτά αργότερα, ο Μποκού που είχε περάσει ως αναγκαστική αλλαγή, έκανε την ανατροπή με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή και πάγωσε τη Λεωφόρο.

Η εξέλιξη εκνεύρισε τους παίκτες του ΠΑΟ που ωστόσο, μπήκαν αποφασισμένοι στο β’ μέρος και μετά το 65’ πίεσαν πολύ την Σταντάρ. Απέναντί τους όμως βρήκαν τόσο τον πολύ καλό Ιάπωνα πορτιέρο Καβασίμα αλλά και τα… δοκάρια.

Στο 69’ και στο 72’ οι Ντίνας και Σίλντενφελντ σημάδεψαν το δοκάρι (ο δεύτερος είχε δοκάρι και στο Βέλγιο) και οι ελπίδες του Παναθηναϊκού για πρόκριση εξανεμίστηκαν με τους Βέλγους να πανηγυρίζουν την είσοδό τους στα play off.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες (56’ Κλωναρίδης, 64’ λ.τ Ντίνας), Πράνιτς, Ατζαγκούν, Ζέκα, Πέτριτς (56’ Καρέλης), Μπέργκ
Σταντάρ Λιέγης (Λουζόν): Καβασίμα, Σταμ, Αρσλάναγκιτς, Τεϊσέιρα, Βαν Ντάμε, Καρσελά (53’ Γουάτ), Μπιά (19’ Μποκού), Σιμάν, Ντε Καμάργκο, Μπομπό, Λουμάντζα.

Γιάννης Αναστασίου:

«Είχα πει ότι είναι ένα πονηρό σκορ το 0-0 και αποδείχτηκε ότι είχα δίκιο. Και στα δύο ματς δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι, αλλά χάσαμε στις λεπτομέρειες και, δυστυχώς, αυτές κάνουν τη διαφορά. Είναι κρίμα για τα παιδιά που έκαναν τόση προσπάθεια, έδωσαν τη ψυχή τους και είμαι περήφανος για αυτά. Έκαναν ότι είπαμε.

» Το ίδιο περήφανος είμαι για τους οπαδούς μας και τη συμπεριφορά τους. Συγχαρητήρια και, δυστυχώς, δεν τους ικανοποιήσαμε. Έτσι είναι η μπάλα. Είναι ένα καλό μάθημα, γιατί δεν νικά η καλύτερη ομάδα.

» Στα 85’, είχαμε τον πλήρη έλεγχο, εγκλωβίσαμε τον αντίπαλο και με δύο σουτ χάσαμε. Οι κεφαλιές μας, τα σουτ μας πήγαιναν στο δοκάρι και ο τερματοφύλακας τα απέκρουε όλα. Αφού δεν σκοράραμε, η μπάλα μας τιμώρησε. Μάθαμε στα δύσκολα και γίναμε πιο δυνατοί. Πικραθήκαμε και απογοητευτήκαμε. Αλλά, θα σηκωθούμε. Το ίδιο θα συμβεί τώρα. Δεν τα καταφέραμε, η ζωή συνεχίζεται. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το Europa League και την έναρξη του πρωταθλήματος.»

Γκάι Λουζόν:

«Ήταν μια πολύ σκληρή μάχη, αλλά έχουμε δυνατούς στρατιώτες. Είχαμε πολύ καλή οργάνωση και αντέξαμε την πίεση του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες μου έδειξαν μεγάλη θέληση κι έδωσαν πάνω από το 100%. Είμαι περήφανος γιατί πήραμε αυτή την πρόκριση παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε».

Τα αποτελέσματα της Τρίτης (με μαύρα όσοι προκρίθηκαν)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Ντέπρετσεν 3-1 (0-1)
Μακάμπι Τελ Αβιβ – Μάριμπορ 2-2 (0-1)
Λιλ – Γκρασχόπερς 1-1 (2-0)
Παναθηναϊκός – Σταντάρ Λιέγης 1-2 (0-0)

Τετάρτη 6 Αυγούστου

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – ΑΕ Λεμεσού (0-1)
ΑΠΟΕΛ –Ελσίνκι (2-2)
Μάλμε – Σπάρτα Πράγας (2-4)
Σερίφ Τίρασπολ – Σλόβαν Μπρατισλάβας (1-2)
Μπεσίκτας – Φέγενορντ (2-1)
Στεάουα Βουκουρεστίου – Ακτόμπε (2-2)
Κοπεγχάγη – Ντνίπρο (0-0)
Σάλτσμπουργκ – Καραμπάκ (1-2)
Σέλτικ – Λέγκια Βαρσοβίας (1-4)
Παρτιζάν – Λουντογκόρετς (0-0)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Άαλμποργκ (1-0)

* Στην παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.