Πλώρη για τους ομίλους του Europa League βάζει το «τριφύλλι»
panathinaikos-stantar liegisΜετά τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να κυνηγήσει την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League. Ποια τα δεδομένα πλέον για τους «πράσινους».

Μέσα σε έξι λεπτά «έσβησε» για τον Παναθηναϊκό το όνειρο της πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League, όπου θα υπήρχαν αρκετά κέρδη για την ομάδα και γενικότερα για τον σύλλογο.

Οι «πράσινοι» – που ηττήθηκαν με σκορ 2-1 από τη Σταντάρ Λιέγης μέσα στη Λεωφόρο – πρέπει πλέον να συγκεντρωθούν για να καταφέρουν να φτάσουν στους ομίλους του Europa League, δίνοντας ακόμη έναν προκριματικό γύρο για τη δεύτερη κατά σειρά διοργάνωση της UEFA.

Ποια, όμως, είναι τα δεδομένα για το «τριφύλλι» την επομένη του οδυνηρού αποκλεισμού από το Champions League.

Η ομάδα έχει τη «χρυσή» ευκαιρία να βάλει περίπου 2 εκατ. ευρώ στα ταμεία της, συν τα λεφτά που θα έπαιρνε από τη συμμετοχή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ή του Europa League.

Αυτή τη στιγμή στα ταμεία της ΠΑΕ έχουν μπει 200.000 (λόγω της συμμετοχής της στον 3ο προκριματικό γύρο) και θα εισπράξουν άλλες 150.000 ευρώ, λεφτά που θα γίνουν περισσότερα με την πρόκρισή της στους ομίλους του Europa.

Το όνειρο για επιστροφή στους ομίλους του Champions League τελείωσε απροσδόκητα, όμως την ερχόμενη Παρασκευή ο Παναθηναϊκός θα μάθει τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει για την είσοδο στο Europa League. Το θετικό στην υπόθεση είναι ότι οι «πράσινοι» θα βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών.

Η κατάσταση μέχρι στιγμής εν όψει της κλήρωσης έχει ως εξής:

Ισχυροί: Ίντερ (Ιταλία), Τότεναμ (Αγγλία), Βιγιαρεάλ (Ισπανία), Τβέντε (Ολλανδία), Μέταλιστ (Ουκρανία), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Τράμπζονσπορ (Τουρκία), Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Γκλάντμπαχ (Γερμανία), Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία), Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία), Ζυρίχη (Ελβετία), Νασιονάλ (Πορτογαλία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ).

Δεν έχουν τοποθετηθεί: Σεντ-Ετιέν (Γαλλία), Ντέμπρετσεν (Ουγγαρία), Γκρασχόπερ (Ελβετία), Ροστόβ (Ρωσία), Τσβόλε (Ολλανδία), Λόκερεν (Βέλγιο), Απόλλων Λεμεσού (Κύπρος).

Σίγουρα αδύναμη είναι η Μίντιλαντ από τη Δανία.

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.