Ολόκληρο το κείμενο της απολογίας του
Μίζες εξοπλιστικών: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Σ. Εμμανουήλ

Προφυλακίστηκε πριν από λίγο ο πρώην επικεφαλής των ΕΝΑΕ, Σωτήρης Εμμανουήλ. Απολογούμενος ενώπιον των ανακριτών, Γαβριήλ Μαλλή και Ιωάννη Σταυρόπουλου αρνήθηκε ότι το ποσό των 19 εκατομμυρίων ευρώ, που του αποδίδεται ως μίζα για την προμήθεια των υποβρυχίων, ήταν προϊόν δωροδοκίας. Ο 61χρονος επιχειρηματίας υποστήριξε ότι ήταν αμοιβή του νόμιμη η οποία φορολογήθηκε, αφού δηλώθηκε συγχρόνως.

Ο κ. Εμμανουήλ κατηγορείται για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η βίλα του στο Ψυχικό υπολογίζεται από τους ανακριτές ότι αγοράστηκε με μέρος των χρημάτων της μίζας. Ο ρόλος του Σ. Εμμανουήλ είχε αποκαλυφθεί στην έκθεση της δικηγορικής εταιρείας Debevoice and Plimpton, που είχε κάνει με εντολή της Εισαγγελίας του Μονάχου και είχε δημοσιεύσει «Το Βήμα».

Αποφάσισε να μιλήσει για τη διαδρομή της μίζας ο Πάνος Ευσταθίου

Νέους λογαριασμούς και πρόσωπα όπου έδωσε χρήματα, θα αποκαλύψει σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας Πάνος Ευσταθίου, ο οποίος θα εμφανιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή. Σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε ο ίδιος να αποκαλύψει και νέα ονόματα στον ανακριτή με βάση στοιχεία, τα οποία έφτασαν πρόσφατα από τράπεζες της Ελβετίας με διαδρομές χρήματος προς ήδη γνωστούς κατηγορουμένους αλλά και πρόσωπα – έκπληξη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο επιχειρηματίας – εκπρόσωπος της STN Atlas – έχει μοιράσει μίζες τουλάχιστον 26 εκατομμυρίων ευρώ στη χώρα μας και μάλιστα από τον Αντώνη Κάντα εμφανιζόταν να στήνει και το σύστημα ξεπλύματος της μίζας στήνοντας off shore και λογαριασμούς …Στην απολογία του εμφανιζόταν να μην θυμάται πού πήγαν τα 18 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα φαίνεται να επανέρχεται η μνήμη του, αλλά κάποιοι εκτιμάνε ότι αυτό συμβαίνει εν όψει της νέας κρίσης του Δικαστικού Συμβουλίου για την προφυλάκιση του ή μη μετά την απολογία του…

Από την απολογία του, που έχει δημοσιεύσει το vima.gr φαίνεται ότι περίπου17 εκατομμύρια ευρώ διακινήθηκαν, μέσω Μ. Βρετανίας, τραπεζών και θυρίδων εκεί…

Ολόκληρο το κείμενο της απολογίας του, το οποίο περιέχει και ονόματα γερμανών, που συνεργάστηκε παρουσιάζει το «vima.gr».

 

 

Παπαδάκου Γιάννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.