Ταλαιπωρία δίχως τέλος για ΚαλλονήΣημαντική εκτός έδρας νίκη πήρε η Καλλονή στην έδρα της Βέροιας. Η ομάδα της Μυτιλήνης έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Ημαθία, επικρατώντας με σκορ 3-0, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Το τέρμα του Γιονάν Γκαρσία μόλις στο 6ο λεπτό άνοιξε το δρόμο της νίκης για την ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, που «κλείδωσε» το τρίποντο με τον Ποντάνι στο 27’. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Λεοζίνιο έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση στο 79ο λεπτό.

Απογοητευτική για ακόμη ένα παιχνίδι η ομάδα του Στέφανου Γαϊτάνου, που πέταξε στα «σκουπίδια» ένα ολόκληρο ημίχρονο και παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις 7 βαθμούς.

Σε ανοδική τροχιά η Καλλονή, που μετά τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στον Πανιώνιο έβαλε κι άλλους βαθμούς στο «σακούλι» της και με τους 15βαθμούς, που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, παίρνει απόσταση ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Το ματς:

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης για την Καλλονή. Η ομάδα της Μυτιλήνης ήταν πιο δραστήρια στα πρώτα λεπτά του ματς και κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία μόλις στο 6ο λεπτό με τον Γιονάν Γκαρσία να βρίσκει δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Το τέρμα του Ισπανού αποσυντόνισε πλήρως τη Βέροια, που αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια της και να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Χογκ.

Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη δεν χαλάρωσαν μετά το γκολ και κυνήγησαν και συνέχισαν να πιέζουν για το δεύτερο. Οι προσπάθειές τους βρήκαν αντίκρισμα στο 27’ όταν ο Ποντάνι νίκησε τον Λόπεθ γράφοντας το 2-0 για την ομάδα του. Κάπου εκεί η Καλλονή οπισθοχώρησε προκειμένου να διαφυλάξει το «μηδέν» μέχρι το ημίχρονο. Η Βέροια πήρε την κατοχή της μπάλας όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καμία αξιόλογη φάση κυρίως γιατί η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή.

Με ξεκάθαρο στόχο να υπερασπιστεί το υπέρ της σκορ μπήκε η Καλλονή στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα της Μυτιλήνης έκανε ακόμη πιο πιεστική την άμυνά της, γεγονός που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τη μεσοεπιθετική γραμμή της Βέροιας, που αδυνατούσε να βρει χώρους και να απειλήσει τον Χογκ.

Οι αμυντικογενείς διαθέσεις γύρισαν «μπούμερανγκ» για τους φιλοξενούμενους μετά το 60ο λεπτό. Η Βέροια πίεσε ασφυκτικά με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πέντε ευκαιρίες σε διάστημα δέκα λεπτών, όμως είτε ο εξαιρετικός Χογκ είτε η αστοχία των παικτών της της στέρησαν το γκολ. Η Καλλονή μετά το 70ο λεπτό βγήκε από την περιοχή της και έψαξε τις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές πέτυχε και το τρίτο της γκολ με τον Λεοζίνιο να βρίσκει με ωραίο πλασέ δίχτυα στο 79’ και να διαμορφώνει παράλληλα το τελικό 3-0.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Βέροια-Καλλονή για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις:
Βέροια (Στέφανος Γαϊτάνος): Λόπεθ, Μπεν, Γεωργιάδης, Σιόντης, Αμαραντίδης (64’ Μάνος), Σισόκο (46’ Τραπ), Καλτσάς, Ορέστες, Μπαργκάν, Ζεζίνιο, Όστοϊτς (34’ Αποστολόπουλος)

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Μπάρμπας, Βεργώνης, Πλαβούκος

Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Άλβες, Φαρία, Λεοζίνιο, Γιονάν Γκαρσία, Μανούσος (87′ Κριπιντίρης), Περόνε (24’ Σιλιγαρδάκης)

Στον πάγκο: Σιδεράκης, Χουανλού, Γάλας, Λίμα, Κάλφας

Διαιτητής: Α. Παπαπέτρου

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.