Μαραντονα-κης!Μια λαμπάδα στο -όχι και ιδιαίτερα μεγάλο- μπόι του Ντιέγκο Ρομάνο πρέπει ν’ ανάψει ο Εργοτέλης!

Ο Αργεντινός μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό και με κεφαλιά που θα ζήλευε… πολύ ψηλότερος του επιθετικός, γύρισε το παιχνίδι για τους Κρητικούς (3-1).

Ψυχωμένη η ομάδα του Πετράκη, εκμεταλλεύτηκε άψογα την ανόητη αποβολή του Εμπόου από το 28’ και με σκόρερ -επίσης- τους Βερπακόφσκις (45’) και Διαμαντάκο (91’), έφτασε στη νίκη που την φέρνει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας!

Το ματς

Το κλισέ λέει πως «όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος». Κι ένας άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου λέει πως «όσα φέρνει μια απροσεξία, δεν τα φέρνει ένα εξαιρετικό πλάνο του προπονητή». Για 28 λεπτά λοιπόν, ο Πανθρακικός του Άκη Μάντζιου πήγαινε… πρίμα το ματς. Είχε προηγηθεί -με τους Κάσες και Τζάνη να κρύβουν την μπάλα και τον δεύτερο να την εμφανίζει στα δίχτυα. Αμυνόταν αποτελεσματικά. Και παρά την πίεση, δεν κινδύνευε ιδιαίτερα.

Ή μάλλον κινδύνευε στιγμιαία -όπως σε αμαρκάριστη προβολή που κατάφερε να χάσει ο Μπουχαλάκης. Όλα αυτά μέχρι ο Εμπόου να διεκδικήσει τον τίτλο του «ατσούμπαλου» μαρκαρίσματος της χρονιάς. Να προσπαθήσει να… κόψει στη μέση τον Βερπακόφσκις. Και βλέποντας την κόκκινη, να εγκαταστήσει όλο τον Εργοτέλη στην περιοχή της ομάδας του. Εκεί όπου οι Κρητικοί έστησαν πολιορκία. Και τελικά δικαιώθηκαν στις καθυστερήσεις όταν ο Βερπακόφσκις «εκτέλεσε» τον Σέρεμετ.

Αυτό ήταν. Η ζυγαριά είχε γείρει πια υπέρ του Εργοτέλη. Παρόλο λοιπόν που ο Ίγκορ πήγε να την… γκρεμίσει (σουτάροντας στο δοκάρι λίγο μετά την ανάπαυλα) η ομάδα του Πετράκη ένιωθε αφεντικό στο γήπεδο. Κι ο ίδιος ο Έλληνας τεχνικός δεν άργησε καθόλου να νιώσει δικαιωμένος για την αλλαγή του Ρομάνο. Για την ακρίβεια, τρία λεπτά. Όσο χρειάστηκε ο Αργεντινός για ν’ αποδείξει ότι δεν μετράει το… μπόι, αλλά η ψυχή και με ωραία κεφαλιά να γυρίσει το ματς.

Διότι πλέον ο Πανθρακικός ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Ο Μάντζιος έριχνε επιθετικούς (όπως ο Ζεκίνια) στο γήπεδο, αλλά δεν απειλούσε. Και ο Εργοτέλης -όσο περνούσε η ώρα- δεν προστάτευε απλά το σκορ. Έψαχνε και τρόπο να το ξεχειλώσει. Μπορεί λοιπόν να μην το κατάφερε λόγω… αλτρουισμού ο Μπαντιμπανγκά (πασάροντας αντί να πλασάρει τον Σέρεμετ), αλλά το κατάφερε ο Διαμαντάκος, σφραγίζοντας στις καθυστερήσεις τη μεγάλη ανατροπή.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Εργοτέλης-Πανθρακικός για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Κοιλιάρας, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Ρέντζας, Πελέ, Καρντόσο (46’ Αναστασάκος), Χαντί, Βερπακόφσκις (78’ Χαντί), Μπουχαλάκης (57’ Ρομάνο), Μπαντιμπανγκά, Διαμαντάκος

Στον πάγκο έμειναν οι: Καβουσάκης, Ρουγκάλας, Χρυσοφάκης, Χαλκιαδάκης

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Ντιόγκο, Χρήστου, Εμπόου, Παπαγεωργίου, Μπαϊκαρά, Ρομέου, Λαδάκης (65’ Ζεκίνια), Κάσες, Τζάνης (46’ Σκλιοπίδης), Ίγκορ

Στον πάγκο έμειναν οι: Κουτσόπουλος, Τριανταφύλλου, Πόποβιτς, Χασομέρης, Κατσικοκέρης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής)

ΓΗΠΕΔΟ: Παγκρήτιο

Γιώργος Μαραθιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.