ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Από πολύ νωρίς, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, άρχισε φέτος τις καλοκαιρινές του διακοπές ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ξεκίνησε από τα μέσα Ιουνίου στη Σέριφο και μετά ένα μικρό διάλειμμα επέστρεψε στο νησί.

Το σπίτι που φιλοξενεί τον Γ. Παπανδρέου ξεχωρίζει για την κυκλαδίτικη αισθητική του, αλλά και για τη μαγευτική θέα στην παραλία της Λιας.

Το σπίτι που φιλοξενεί τον Γ. Παπανδρέου ξεχωρίζει για την κυκλαδίτικη αισθητική του, αλλά και για τη μαγευτική θέα στην παραλία της Λιας.

Εκεί φιλοξενείται μαζί με τη σύζυγό του Αντα στο πολυτελέστατο και εξαιρετικής ομορφιάς σπίτι του αρχιτέκτονα Γιώργου Ζαφειρίου και του σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη στην ακτή Λια. Πρόκειται για μια όμορφη απομονωμένη παραλία πριν από τον Αγιο Σώστη στα ανατολικά του νησιού.

Ο χωματόδρομος που οδηγεί εκεί σταματάει σε ένα σημείο. Εκεί υπάρχει μια πόρτα που ουσιαστικά «μπλοκάρει» τη διέλευση οχημάτων, καθώς και μια ταμπέλα που ενημερώνει ότι πρόκειται για ιδιωτική περιοχή.

Ετσι ο Γ. Παπανδρέου με τη σύζυγό του και τους φίλους τους περνούν τις ώρες τους απομονωμένοι από τα αδιάκριτα βλέμματα. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που δεν το… βάζουν κάτω και συνεχίζουν -αναγκαστικά- πεζή μέσα από την ιδιωτική περιοχή για να φτάσουν στην πανέμορφη παραλία.

Το μακρύ... καλοκαίρι του Γιώργου στη Σέριφο

Ο Γ. Παπανδρέου και η Αντα έφτασαν αρχικά στη Σέριφο από τον Πειραιά με ταχύπλοο της γραμμής, το Σάββατο 15 Ιουνίου. Την επομένη μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός μαζί με τους οικοδεσπότες του γιόρτασε τα 61α γενέθλιά του. Υστερα από μία εβδομάδα παραμονής επέστρεψε για λίγο στην Αθήνα, ωστόσο επανήλθε στη Σέριφο.

Το μακρύ... καλοκαίρι του Γιώργου στη Σέριφο

Ο Γ. Παπανδρέου αισθάνεται οικεία με τους κατοίκους της Σερίφου, αφού οι επισκέψεις του στο νησί είναι πολύ συχνές, ενώ παλιότερα εκτός από το σπίτι του Γ. Ζαφειρίου φιλοξενούνταν και σε εκείνο του πρώην υπουργού και στενού του συνεργάτη Γ. Παπακωσταντίνου, το οποίο όμως βρίσκεται στην άλλη μεριά του νησιού, σε σχέση με την ακτή Λια.

Το μακρύ... καλοκαίρι του Γιώργου στη Σέριφο

To στέκι

O πρώην πρωθυπουργός, γνωστός για την αγάπη που τρέφει στον αθλητισμό, γυμνάζεται καθημερινά στην παραλία.

O πρώην πρωθυπουργός, γνωστός για την αγάπη που τρέφει στον αθλητισμό, γυμνάζεται καθημερινά στην παραλία.

Ο Γ. Παπανδρέου, όπως το συνηθίζει, περνάει πολλές ώρες στη θάλασσα, ενώ μαζί με την Αντα και -τις περισσότερες φορές- συντροφιά με τους Γ. Ζαφειρίου και Μ. Παντελιδάκη γευματίζουν ή δειπνούν στο «Ουζερί της Καλής» στο κοσμοπολίτικο Λιβάδι. Φέτος το ζεύγος Παπανδρέου δεν πήγε ακόμη στην ψαροταβέρνα του Νικούλια που βρίσκεται σε ένα μαγευτικό τοπίο στα βόρεια, αγαπημένο επίσης στέκι του Γ. Παπακωσταντίνου. «Μας τηλεφώνησαν και ήθελε να έρθει ο Γ. Παπανδρέου, αλλά εκείνη την ημέρα δεν είχαμε τα φρέσκα ψάρια που μας ζήτησαν», λένε στο «Εθνος της Κυριακής».

Πάντως, όλο αυτό το διάστημα της παραμονής του Γ. Παπανδρέου στη Σέριφο δεν έχει αναφερθεί κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό με επίκεντρο τον πρώην πρωθυπουργό.

Τα τρία μέλη της προσωπικής του φρουράς επιλέγουν να τον συνοδεύουν διακριτικά από σχετική απόσταση, ενώ ο Γ. Παπανδρέου δεν αποφεύγει να συνομιλήσει, ακόμη και να φωτογραφηθεί, με όσους του το ζητήσουν.

ΚΩΣΤΑΣ ΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.