Επίθεση δέχθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων έξω από την ΚΕΔΕ αμέσως μετά τη συνεδρίαση της

Προπηλακισμός του Γ. Καμίνη - Κλειστοί τη Δευτέρα οι ΔήμοιΕπίθεση από ομάδα αγνώστων έξω από τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία συνεδρίαζε για το θέμα των κινητοποιήσεων, λόγω της ένταξης των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας, δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής (7/7) ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Οι συνεργάτες του αναφέρουν ότι ο κ. Καμίνης οδεύει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μερικές εκατοντάδες δημοτικών υπαλλήλων, που διαμαρτύρονται για την ένταξή τους στο καθεστώς κινητικότητας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ώρα που ο δήμαρχος Αθηναίων έφευγε από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, καθώς η συνεδρίαση ολοκληρωνόταν, κάποιοι τον ακολούθησαν και του επιτέθηκαν φραστικά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο κ. Καμίνης δέχθηκε και επίθεση με γροθιές, ενώ φθορές έχει υποστεί και το όχημά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ομιλία του Γ.Καμίνη στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ προκάλεσε ένταση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων αργά το βράδυ της Κυριακής κατονομάζεται ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ κ. Θ. Μπαλασόπουλος ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης.

Η ανακοίνωση:

«Η σωματική επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση

»Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

»Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους».

Ανακοίνωση ΠαΣοΚ

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε την επίθεση εις βάρος του κ. Καμίνη: «Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο».

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, όταν έγιναν γνωστοί οι σχεδιασμοί για ένταξη των δημοτικών υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας ο δήμαρχος Αθηναίων είχε δηλώσει: «Την ώρα που ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται όλο και πιο κεντρικός για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της.

»Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης. Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησή της».

Καταδίκη της επίθεσης κατά του δημάρχου Αθηναίων

Σε καταδίκη της επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη προχώρησαν τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης, όσο και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ζητώντας συγχρόνως οι υπαίτιοι να οδηγηθούν άμεσα ενώπιον της Δικαιοσύνης. Την επίθεση έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ καταδίκασε και το ΠΑΣΟΚ. Για «φασιστική επίθεση» και «προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών» κάνει λόγο η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ηγεσία της οποίας δέχθηκε τα «βέλη» του δημάρχου Αθηναίων.

Ο υπ. Εσωτερικών στη δήλωσή του καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη» και σημειώνει ότι επικοινώνησε ήδη μαζί του προκειμένου να του εκφράσει τη συμπαράστασή του. «Οι δράστες πρέπει να εντοπισθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» καταλήγει ο υπ. Εσωτερικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καταδικάζει κι αυτό την «απαράδεκτη επίθεση», την οποία χαρακτηρίζει «φασιστική». Όπως σημειώνει, η επίθεση εκδηλώθηκε κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ «την ώρα που όλοι οι δήμαρχοι της Ελλάδας έδιναν ομόφωνα τη μάχη για την προστασία του θεσμού, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προάσπιση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Συγχρόνως, η ΚΕΔΕ εκφράζει την ανησυχία της διότι «το τελευταίο διάστημα επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα κατά αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης» και σημειώνει ότι αυτά τα φαινόμενα «πρέπει να καταδικάζονται από το σύνολο της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος» καθώς και «να παίρνουν τάχιστα το δρόμο της ποινικής δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του, ο δήμος Αθηναίων σε δριμεία ανακοίνωση σημειώνει ότι η «σωματική επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων», κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, «αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Μάλιστα, καταφέρεται ευθέως κατά του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τον οποίον κατηγορεί ότι «επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Και καταλήγει: «Οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπουκικές επιθέσεις δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων».

Από την πλευρά της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την «φασιστική επίθεση» και κάνει λόγο για «προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών».

Την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας: «Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο».

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.