Νωρίς-νωρίς το μεσημέρι, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στα Πηγάδια για την 27η αγωνιστική, με τις φάσεις του αγώνα να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ γενικά το θέαμα έφερνε… ύπνο –ειδικά στο πρώτο μέρος.

Οι Περιστεριώτες πρόσθεσαν ακόμη μια μέτρια εμφάνιση τον τελευταίο καιρό, ενώ οι… χαμένοι του σημερινού παιχνιδιού είναι δεδομένα οι ακρίτες που δεν κατάφεραν να πλησιάσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα στον ένα βαθμό και να μπουν στο κόλπο της πεντάδας.

Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα άνηκε στους φιλοξενούμενους, με τον Ναπολεόνι από κοντά να μην μπορεί να βρει στόχο. Η ομάδα του Αναστόπουλου χρειάζεται μόλις μία νίκη στις υπόλοιπες τρεις αγωνιστικές για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την συμμετοχή της στα πλέι οφ.

Το ματς

Αν και οι δύο προπονητές ξεκίνησαν με πολλούς επιθετικούς παίκτες, το παιχνίδι δεν τους δικαίωσε. Κι αυτό γιατί η μεν Ξάνθη αν και είχε στην κατοχή της την μπάλα, ήταν εντελώς ακίνδυνη, ο δε Ατρόμητος απλώς πρέσαρε και προσπαθούσε να δημιουργήσει καταστάσεις αντεπίθεσης. Μάταια όμως και οι δύο, με τα πρώτα 20 λεπτά… να φεύγουν και στην μνήμη μας να μένει μόνο ένα σουτ του Μαρσελίνιο όπου η μπάλα κόντραρε και μια καλή ενέργεια του Μάντζιου που δεν συνδυάστηκε από εξίσου πετυχημένη σέντρα.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν οι δύο αντίπαλοι και στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους. Μοναδική αναλαμπή μια ευκαιρία που θέλησαν να δημιουργήσουν οι Περιστεριώτες με την συμπλήρωση μισής ώρα αγώνα. Όταν ο Μπρίτο έκανε ωραία κάθετη λόμπα προς τον Μάντζιο, όμως ο τελευταίος δεν έκανε καλά το κοντρόλ και η γρήγορη έξοδος του Λοντίγκιν ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστική. «Μοιραία» Ξάνθη και Ατρόμητος πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0, χωρίς να υπάρχει καλή ευκαιρία για γκολ και το θέαμα να είναι πολύ κακό.

Πως διεξήχθη το πρώτο μέρος; Κάπως έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο, με τις φάσεις να μην υπάρχουν μπροστά από τις δύο εστίες και τα λεπτά να παιρνούν… εφιαλτικά. Βέβαια προς στιγμήν κάτι έδειξε πως πάει να γίνει. Κι αυτό γιατί στο 57’ έγινε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού για τον Ατρόμητο. Ο Μάντζιος γύρισε την μπάλα στην περιοχή της Ξάνθης, ο Ναπολεόνι σε πρώτο χρόνο δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ, ωστόσο στο ριμπάουντ αν και αφύλαχτος έστειλε απελπιστικά άουτ την μπάλα.

Και είπαμε πως πάει κάτι έδειξε να κινείται, γιατί δύο λεπτά αργότερα, ο Μαρσελίνιο έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με καλές προϋποθέσεις, όμως ο Ράντμαν –έστω και με διπλή προσπάθεια- μπλόκαρε την μπάλα. Αφού πέρασαν περίπου 20 λεπτά χωρίς κάτι αξιοσημείωτο, οι δύο ομάδες πίεσαν πολύ για κάποιο τέρμα στο τελευταίο τέταρτο. Αρχικά με την κεφαλιά του Φυτανίδη, που κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν και στην συνέχεια την δυνατή εκτέλεση φάουλ του Ντιέ, με τον Ράντμαν να αποκρούει εντυπωσιακά. Τίποτα δεν άλλαξε εν τέλει με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 και να παίρνουν από ένα βαθμό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γούτας, Παΐτο, Κομεσίδης, Μάνταλος (68’ Ντάνι), Ντιέ, Βάλλας, Μαρσελίνιο, Σολτάνι, Φλίσκας, Ονουάτσι (60’ Πλατέλλας)

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Μπαξεβανίδης, Ράνος, Νάκας, Πρίττας

Ατρόμητος (Νίκος Αναστόπουλος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Ουντότζι (65’ Δημούτσος), Φυτανίδης, Μπρίτο (90’ Πίτου Γκαρσία), Ιγκλέσιας, Λαζαρίδης, Μάντζιος, Σουμπίνιο (83’ Καραγκούνης), Ναπολεόνι

Στον πάγκο: Ρέινα, Κούτσι, Νάστος, Μπάλλας

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.