Κομμώτριες και υδραυλικοί ορισμένοι από αυτούς

http://www.newsbeast.gr/files/temp/90AB09A0FB0FB6FFB87FEE5C463FC2FC.jpgΚομμώτριες, υδραυλικοί, καθαρίστριες, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και τη βιομηχανία τροφίμων είναι μερικοί από τους επαγγελματίες, που παρουσιάζουν αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης άσθματος, εξαιτίας της επαγγελματικής τους έκθεσης σε δυνητικά επικίνδυνες χημικές ουσίες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Annals of Occupational Hygiene.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ παρακολούθησαν 13 χιλιάδες ενήλικες σε Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Ισλανδία και Εσθονία από το 1980 μέχρι το 2000 και βρήκαν ότι στη διάρκεια αυτής της περιόδου 429 από αυτούς παρουσίασαν άσθμα. Στις γυναίκες το ποσοστό των περιστατικών που σχετίζονταν με την εργασία τους ήταν 7%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες ήταν 4%.

Βέβαια, ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι, όπως για παράδειγμα, αυτοί που πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα.

Ωστόσο, ανάμεσα σε αυτούς που δεν είχαν κάποιον επιβαρυντικό παράγοντα, ο κίνδυνος ήταν μεγαλύτερος σε εκείνους που εξετίθεντο σε χημικές ουσίες σαν και αυτές που βρίσκονται σε βερνίκια, κόλες και αφρώδη πλαστικά. Μάλιστα, ανάμεσα στις γυναίκες ο κίνδυνος ήταν ιδιαίτερα αυξημένος σε εκείνες που έρχονταν σε επαφή με καθαριστικά.

vita

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.