Την πρώτη νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές πήρε ο Πλατανιάς Χανίων, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Στο ντεμπούτο του Αγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο, η κρητική ομάδα επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού, που γνώρισε τη δεύτερη εφετινή ήττα. Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ο διαιτητής Αρετόπουλος και οι βοηθοί του, καθώς στο 0-0 κόπηκε με ανύπαρκτο οφ σάιντ το τετ-α-τετ του Τοτσέ, ενώ στο 1-0, ο Αρετόπουλος ανακάλυψε το πέναλτι… φάντασμα για το 2-0.

Ο Ουκάρ στο 37′ και ο Αναστασάκος με πέναλτι στο 59′ ήταν οι σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ για τους «πράσινους» μείωσε στο 70′ με πέναλτι ο Τοτσέ. Ο Παναθηναϊκός τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ζέκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 84′.

Η πρώτη ευκαιρία στο ματς ήρθε από την πλευρά των γηπεδούχων. Στο 13′ ο Μιρτσέτα έπιασε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή κι ανάγκασε τον Καρνέζη να κάνει δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

Ο Πλατανιάς στεκόταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό που «ψαχνόταν» και οι περισσότεροι παίκτες του δεν ήταν σε καλή μέρα.

Θα μπορούσε, πάντως, παρ’ όλα αυτά να προηγηθεί στο 22′, όταν ο Τοτσέ πήρε την μπάλα από το Ζέκα κι ενώ βρισκόταν σε θέση βολής η φάση σταμάτησε έπειτα από λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού Δημητριάδη για οφσάιντ. Ο Ισπανός στράικερ είχε ξεκινήσει τουλάχιστον ένα μέτρο πίσω από τον τελευταίο αμυντικό του Πλατανιά, χωρίς να το αντιληφθεί ο βοηθός του Αρετόπουλου.

Συνέχισε να παίζει καλύτερα η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη και να πιέζει την άμυνα των «πρασίνων». Η απουσία του Βιτόλο (τιμωρημένος) στη μεσαία γραμμή ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής για το συγκρότημα του Ρότσα, που βρέθηκε απόλυτα δικαιολογημένα πίσω στο σκορ στο 37′.

Ο Ουκάρ με άψογο κατέβασμα της μπάλας από μπαλιά του Αγκιλέρα και σουτ στην κίνηση νίκησε τον Καρνέζη κι «έγραψε» το 1-0. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο γκολ, δύο λεπτά μετά, αλλά ο Μιρτσέτα αστόχησε στο τετ-α-τετ που είχε με τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος και στο 59′ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, χάρη στο πέναλτι «δώρο» του διαιτητή Αρετόπουλου. Ο ρέφερι του συνδέσμου Τρικάλων έδειξε την άσπρη βούλα σε πέσιμο του Κάλαϊτζιτς στην περιοχή χωρίς να τον ακουμπήσει ο Βύντρα.

Ο Αναστασάκος εκτέλεσε ψύχραιμα κι έκανε το 2-0. Το ματς πήρε φωτιά στο 70′, όταν ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μαυρία από τον Τζανή (καθαρή παράβαση).

Ο Τοτσέ έκανε το 2-1 και στη συνέχεια όλος ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει. Έξι λεπτά μετά ο Βελάσκες έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει με την κεφαλιά που επιχείρησε να περνάει πάνω από το δοκάρι.

Στο 84′ ο Ζέκα είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι και το ματς κύλησε χωρίς άλλη φάση.

Τα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Πλατανιάς – Παναθηναϊκός για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κόκκινες: 84΄ Ζέκα (δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες: Ποτουρίδης, Τζανής, Αγκιλέρα, Αναστασάκος – Τοτσέ, Βύντρα

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Αγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (62΄ Μαραγκουδάκης), Τζανής, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μιρτσέτα (60΄ Γκονζάλες), Αγκιλέρα (74΄ Ναζλίδης), Κάλαϊτζιτς, Ουκάρ, Ουντόζι, Ποτουρίδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χουάν Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Βελάσκες (80΄ Πετρόπουλος), Λαγός, Ζέκα, Σισοκό, Φορναρόλι (64΄ Χουχούμης), Μαυρίας, Τοτσέ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.