Στο 1-1 έμειναν ΑΕΚ και Κέρκυρα για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας

http://www.sport24.gr/football/omades/Aek/article1958510.ece/ALTERNATES/w620/924229.jpgΣε ένα ματς που για την ΑΕΚ η νίκη ήταν μονόδρομος, το τελικό 1-1 με την Κέρκυρα, άφησε πικρό χαμόγελο στους κιτρινόμαυρους που σε όλο το ματς ήταν ανώτεροι. Συνεχίζεται πρωτόγνωρος εφιάλτης για την Ένωση που δεν έχει δει ακόμα τους 3 βαθμούς της νίκης.Από την άλλη πλευρά, η Κέρκυρα δεν παρουσίασε τίποτα το αξιόλογο, θα μπορούσε να βρεθεί πίσω στο σκορ από νωρίς, αλλά κατάφερε να μείνει στον αγώνα με το γκολ από την μοναδική φάση που έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Σίγουρα οι Φαίακες πήραν “χρυσό” βαθμό, βάση της απόδοσης τους.

Τον έλεγχο η ΑΕΚ, είχε δοκάρι

Με την έναρξη του αγώνα, η ΑΕΚ πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε στο πρώτο δεκάλεπτο να φέρει το παιχνίδι στα καρέ του Αναστασόπουλου. Το πρώτο σουτ έγινε στο 8′, όταν ο Κατίδης έξω από την περιοχή του Αναστασόπουλου, σούταρε δυνατά αλλά ο Έλληνας πορτιέρο μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.

Στο 13′ ο Λαγός συνδυάστηκε με τον Παπαδημτρίου μέσα στην περιοχή, ο έμπειρος μέσος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην γωνία της μικρής περιοχής, πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι, στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα.

Η Ένωση συνέχισε να πιέζει την αντίπαλη άμυνα και στο 17′ ο Κοντοές από τα αριστερά, έβγαλε την σέντρα, ο Κατίδης αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία έξω από την γραμμή του τέρματος, με την άμυνα της Κέρκυρας να διώχνει.

Πάγωσε το ΟΑΚΑ ο Βενέτης

Από το 20′ και μετά ο ρυθμός έπεσε, με την ΑΕΚ να έχει συνέχεια στην πίεση τους Φαίακες, χωρίς όμως να μπορεί βρει λύση και χωρίς να μπορούν να συνεννοηθούν ακραίοι με Φουρτάδο.

Μόλις στο 31′ η Κέρκυρα κέρδισε το πρώτο της φάουλ προς την περιοχή της ΑΕΚ με τους παίκτες του Μάντζιου να μπαίνουν στην περιοχή του Αραμπατζή. Το φάουλ εκτελέστηκε και ο Βενέτης με γυριστή κεφαλιά, νίκησε τον Μπουγαϊδη, και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή που δεν αντέδρασε.

Από εκείνο το σημείο, οι παίκτες της ΑΕΚ, όπως σε κάθε ματς που δέχονται γκολ, πάγωσαν και χάθηκε ένα δεκάλεπτο μέχρι να ξαναμπούν μέσα στο ματς. Η απειρία τους και η ατολμία τους έστελνε την μπάλα συνέχεια στον Αραμπατζή και δυστυχώς κάπου εκεί ξεκίνησαν οι αποδοκιμασίες από την εξέδρα. Εκεί τελείωσε και το πρώτο μέρος.

Η ΑΕΚ την κατοχή και στην επανάληψη

Δίχως να έχει περιθώρια ούτε για την ισοπαλία, η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και μ τη βοήθεια του κόσμου προσπάθησε για την γρήγορη ισοφάριση. Στο 51′ σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Αναστασόπουλου, μετά από φάουλ της ΑΕΚ, η μπάλα έφτασε στον Κουτρουμπή στο ημικύκλιο της περιοχής και την προώθησε μπροστά στον Φουρτάδο, ο οποίος ήταν καλυπτόμενος, αλλά δεν πρόλαβε προ του τερματοφύλακα της Κέρκυρας.

Στο 58΄και πάλι η μπάλα στην ΑΕΚ, ο Λαγός έξω από την μεγάλη περιοχή, έπιασε δυνατό σουτ, αλλά ο Αναστασόπουλο ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε με τις γροθιές του έξω από την περιοχή.

Πέντε λεπτά αργότερα, η Κέρκυρα εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που έχει αφήσει η ΑΕΚ και βγήκε στην αντεπίθεση με τον αρχηγό της Μπάρκογλου, ο οποίος τετ α τετ με τον Αραμπατζή δεν κατάφερε να τον κερδίσει, στην πρώτη και μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

Η ώρα του Μιχάλη

Τα λεπτά περνούσαν, με την ΑΕΚ να θέλει αλλά να μην μπορεί και την Κέρκυρα να περιμένει να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 67′ ο Παυλής πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, με τον Μανώλη Παπαδόπουλο να τα παίζει όλα για όλα.

Στο 74′ η ΑΕΚ βγήκε στην επίθεση, ο Λαγός έβγαλε την σέντρα, ο Φουρτάδο δεν προλαβαίνει τον Αναστασόπουλο, την μπάλα όμως δεν την πιάνει ούτε ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας, διώχνει η άμυνα ασταθές λίγο έξω από την γραμμή του τέρματος και ο Μιχάλης Παυλής πετάχτηκε και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Μετά το γκολ η Ένωση προσπάθησε να τρέξει για να πάρει τη νίκη που τόσο δικαιούταν. Στο 85′ κόρνερ για τον δικέφαλο με εκτελεστή τον Γροντή, ο Παυλής πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι αλλά η  μπάλα πέρασε άουτ.

MVP του αγώνα

Κανείς απ’ όσους αγωνίστηκαν δεν δικαιούται τον συγκεκριμένο τίτλο. Σε καμία από τις δύο ομάδες δεν ξεπέρασε κάποιος την μετριότητα. Αν θα έπρεπε να βάλουμε οπωσδήποτε κάποιον, αυτός θα ήταν ο Μιχάλης Παυλής, όχι τόσο για το γκολ, όσο για την ενέργεια που έδωσε στην ΑΕΚ, όταν αυτή φάνηκε να την χάνει.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης

Βοηθοί: Φλώριος Ελευθερίου, Γεώργιος Σταυρουλάκης


Οι συνθέσεις των δυο ομάδων
ΑΕΚ (Παπαδόπουλος): Αραμπατζής, Αρκούδας (Παυλής 67′), Φερνάντες, Κουτρουμπής, Κοντοές, Ρίκκα (Γροντής 59′), Μπουγαϊδης (Κορδέρο 46′), Κατίδης, Φουρτάδο, Παπαδημητρίου, Λαγός

Κέρκυρα (Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Ζουμπουλάκης, Έντερ, Βενέτης, Τσουμάνης, Ηλιάδης, Χαμπλ (Σταμόγιαννος 26′), Βασιλόγιαννης (Τσοκάνης 68′), Μπάρκογλου, Καραλής, Γιάντσης

Σκόρερ: Βενέτης 31′ (0-1), Παυλής 74′ (1-1)

Κάρτες: Γιάντσης 32′, Κουτρουμπής 43′, Τσουμάνης 47΄Βενέτης 48′, Καραλής 53′, Ηλιάδης 69′, Αναστασόπουλος 73′, Κορδέρο 83′

Βαγγέλης Κατσαΐτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.