To γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στο 57ο λεπτό στάθηκε αρκετό για να πάρει ο ΠΑΟΚ τη νίκη με 1-0 επί του Πανθρακικού στην Τούμπα και απέφυγε το… στραβοπάτημα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

Τείνει να γίνει συνήθεια, όταν ο «Δικέφαλος του Βορρά» τα βρίσκει… σκούρα, τότε να «καθαρίζει» ο «Κλάους». Αυτό συνέβη και σήμερα με τους γηπεδούχους να παρουσιάζονται νωθροί, έχοντας απέναντί τους έναν αντίπαλο που με κύριο όπλο του τον ενθουσιασμό, προσπάθησαν να ξεκινήσουν τη σεζόν με θετικό αποτέλεσμα.

Οι «νεοφώτιστοι», μάλιστα, είχαν πρώτοι την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν στο 11′ ο Ρομπέρ (πρώην παίκτης του Πανθρακικού) έσωσε στη γραμμή την κεφαλιά του Σαρακατσάνου. Το ίδιο συνέβη στο… απέναντι τέρμα στο 26′ όταν ο Κατσικάς ήταν έτοιμος να πανυγηρίσει, όμως ο Μουνάφο και το αριστερό δοκάρι, κράτησαν το «μηδέν».

Δεν συνέβη το ίδιο στο 57′, όταν από γέμισμα του Κάτσε, ο Λόρενς τροφοδότησε τον Αθανασιάδη και ο διεθνής φορ διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Στο ημίχρονο αποχώρησε με ενοχλήσεις ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη συμμετοχή του στο ματς με τη Ραπίντ στη Βιένη την Πέμπτη.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Κίτρινες: Κάτσε – Λουσέρο, Λαδάκης

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Κουμάλο, Κατσικάς, Σταφυλίδης, Κάτσε, Λάζαρ, Γεωργιάδης (75′ Φωτάκης), Ρομπέρ (67′ Γιάννου), Σαλπιγγίδης (46′ Λόρενς), Αθανασιάδης.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Αντίλοβιτς, Βιγιαρέχο (82′ Μιχαλόπουλος), Στάθης, Λουσέρο, Σερφά, Μίνγκα (62′ Κοντογουλίδης), Μουνάφο, Κυβελίδης (74′ Γωνιάδης), Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Λαδάκης.

Ατρόμητος… στην Κέρκυρα και με ευρωπαϊκό αέρα

Στην Κέρκυρα θα κολλούσε;Πανέτοιμος για τη ρεβάνς των πλέι οφ του Europa League με την Νιουκάστλ έδειξε ότι είναι ο Ατρόμητος. Με γκολ των Σουμπίνιο (14′) και Φυτανίδη (43′) η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε 2-0 στην Κέρκυρα, κάνοντας το ιδανικότερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στο ματς, απείλησε στο 9′ με το σουτ του Καραγκούνη να φεύγει άουτ και στο 14′ προηγήθηκε. Σκόρερ των «κυανόλευκων» ο Σουμπίνιο, ο οποίος αποκτήθηκε πρόσφατα ως δανεικός από τον Ολυμπιακό (0-1).

Οι «κυανόλευκοι» μετά το γκολ ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του αγώνα και στο 31′ απείλησαν και με δεύτερο τέρμα, πάλι με τον Σουμπίνιο ο οποίος δεν έπιασε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Καραγκούνη. Δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όμως, μετά το λάθος του Αναστασόπουλου στο φάουλ του Σουμπίνιο, ο Φυτανίδης «έγραψε» το 2-0.

Χωρίς φάσεις κύλησε το δεύτερο μέρος, στο οποίο η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν πιέστηκε και σε γενικές γραμμές κράτησε πολύ εύκολα το υπέρ της αποτέλεσμα. Η Κέρκυρα σίγουρα προβλημάτισε με την εμφάνισή της, καθώς θα περίμενε κανείς ότι στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν και μέσα στην έδρα της θα ήταν αν μη τι άλλο πιο επικίνδυνη.

Ένα σουτ του Διαμαντόπουλου στο 83΄ που απέκρουσε ο Ιτάνζ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει στα 45 λεπτά της επανάληψης το συγκρότημα του Ακη Μάντζιου.

Διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Έντερ – Δημούτσος, Ταυλαρίδης

ΚΕΡΚΥΡΑ (Ακης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Σταμόγιαννος (67΄ Καραπέτσας), Καραλής (83΄ Διαμαντόπουλος), Ηλιάδης, Αγρίτης (61΄ Τσοκάνης), Μπάρκογλου, Λεόν, Έντερ, Τσουμάνης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Δημούτσος, Σουμπίνιο (65΄ Πίτου Γκαρσία), Ιγκλέσιας, Καραγκούνης (87΄ Καραγκούνης), Επστάιν (66΄ Μπέλιτς), Καραμάνος

ΟΦΗ-Ξάνθη 0-0
Τι Κρήτες, τι ακρίτες«Άγευστη» πρεμιέρα για ΟΦΗ και Ξάνθη που αρκέσθηκαν στο 0-0 στο Ηράκλειο. Η ακριτική ομάδα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, που δεν χάρισε στους φιλάθλους κλασικές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες.

Ο ΟΦΗ απείλησε πρώτος στο 6ο λεπτό με το σουτ του Ζορμπά, που μπλόκαρε ο Βιβιανί, ενώ ο γκολκίπερ της Ξάνθης ήταν σε καλή θέση και στο σουτ του Μπανούση στο 14′. Μέχρι το 20ο λεπτό οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και η πρώτη αξιόλογη φάση για τους ακρίτες σημειώθηκε στο 23′, με την κεφαλιά του Μαρκόφσκι να μπλοκάρει ο Γουναρίδης. Κλασική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους ένα λεπτό αργότερα, με τον Μαρσελίνιο να πιάνει το σουτ με το «κακό του πόδι» (δεξί) και να στέλνει τη μπάλα άουτ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Στο 26΄ ο Μάνταλος δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Μαρκόφσκι, ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΟΦΗ στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 31′, με τον Κουτσιανικούλη να αστοχεί απέναντι από τον Βιβιανί.

Καλύτερη ήταν η Ξάνθη στο δεύτερο μέρος, χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία. Δύο σουτ από τον Μάνταλο στο 54′ και το 58′ δεν βρήκαν στόχο, αν και το πρώτο ήταν πολύ κοντά στην εστία του Γουναρίδη. Στο 65΄ ήταν η σειρά του Βιβιανί να απομακρύνει το σουτ-φάουλ του Κουτσιανικούλη.

Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρα)

Κίτρινες: Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Ζορμπάς, Βάντο – Ντάνι, Μαρσελίνιο
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Βερόν, Μπανούσης, Χαριτωνίδης, Μονιάκης (85′ Μπούρμπος), Ζορμπάς, Κουτσιανικούλης (70′ Βιτώρος), Παπάζογλου, Βάντο, Ζαχαράκης, Σόουζα.
ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γκλέισον (69′ Φλίσκας), Ντάνι, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Πλατέλλας (53′ Ονουάτσι), Μάνταλος, Μαρκόφσκι (76′ Αλτιπαρμακόφσκι).

ΔΟΛ + sport-fm.gr + ΑΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.