Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε κόντρα στην εξαιρετική Βέροια, αλλά τελικά πήρε τη νίκη (2-1) στο καλύτερο και πιο θεαματικό ματς της 1ης αγωνιστικής. Τζιμπούρ, Μοδέστο τα γκολ για τους Πειραιώτες, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Ιωάννου.

Με νίκη ξεκίνησε τις φετινές του αγωνιστικές υποχρεώσεις ο Ολυμπιακός, έστω κι αν η επιτυχία δεν ήρθε τόσο εύκολα και ανώδυνα. Οι Πειραιώτες, με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στο πάγκο τους για πρώτη φορά, δεν ξεκίνησαν καλά, παραλίγο να το πληρώσουν, όμως τελικά έφυγαν από την Βέροια με το πολυπόθητο τρίποντο.

Το σκορ άνοιξε για τους “ερυθρολεύκους” ο Ραφίκ Τζιμπούρ με εντυπωσιακό τρόπο, ο Ιωάννου ισοφάρισε, αλλά τελικά πριν τελειώσει το ημίχρονο ο Μοδέστο έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν και καλά στοιχεία και κάποιες αδυναμίες, όμως αυτή η νίκη δεν ήταν και κάτι απλό. Αν αναλογιστεί κανείς πως ήρθε σε μια δύσκολη έδρα, μιας ομάδας που έχει αρκετές φιλοδοξίες και καλό ρόστερ, τότε καταλαβαίνει πως είναι ένα σημαντικό τρίποντο.

Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στο δημιουργικό κομμάτι, αλλά υστέρησε στην άμυνα και ειδικά στις στημένες φάσεις. Οι παίκτες που ξεχώρισαν ήταν ο Μασάδο, ο Ιμπαγάσα και ο Μοδέστο. Ο Πορτογάλος ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, αφού με τη ταχύτητά του, τα σουτ του και την ποιότητά του έδινε ώθηση στην ομάδα του Πειραιά. Εξαιρετική η πρώτη εντύπωση για τον Μασάδο! Όσο για τους Ιμπαγάσα και Μοδέστο, ο Αργεντινός ήταν σε πολύ καλή μέρα και από τα πόδια του ξεκινούσε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ενώ ο Μοδέστο πέτυχε το νικητήριο γκολ και είχε συνολικά καλή παρουσία.

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορείς να μην πεις ένα μπράβο στην Βέροια. Μπορεί να ηττήθηκε, αλλά πραγματικά κέρδισε τις εντυπώσεις και δείχνει ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα από τη στιγμή μάλιστα που στην Superleague οι περισσότερες ομάδες… παραπαίουν.

Οι παίκτες του Μάκη Χάβου στάθηκαν άξια μπροστά στους Πρωταθλητές Ελλάδας και θα μπορούσαν να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και έδειξαν εξαιρετικά στοιχεία. Είχαν μάλιστα και παράπονα για τη διαιτησία, όταν στο 0-0, ο Ιωάννου σκόραρε, αλλά ο επόπτης κακώς σήκωσε το σημαιάκι καταλογίζοντας οφσάιντ.

Αξίζει να σταθούμε και στην παρουσία των φίλων της Βέροιας και του Ολυμπιακού, που δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, με τραγούδι και χειροκρότημα.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Διαιτητής: Βοσκάκης Μιχαήλ (Ρεθύμνου)

Βοηθός: Σωτηρόπουλος Χρήστος (Αχαΐας)

Βοηθός: Τσολάκης Στυλιανός (Αθηνών)

4ος Διαιτητής: Μήτσιος Χρήστος (Ηπείρου)

Παρατηρητής: Παπαδάκος Σπυρίδων (Λακωνίας)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Βέροια (Μάκης Χάβος): Δασκαλάκης, Σνάουτσνερ, Τόμας, Καλί (48′ Τζημογιάννης), Γεωργέας, Καλογέρης, Γεωργιάδης (46′ Καλτσάς), Ολαϊτάν (77′ Πέρεθ), Ζε Βιτόρ, Μπάργκαν, Ιωάννου.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Χολέμπας, Κοντρέρας, Σιόβας, Τοροσίδης, Μανιάτης, Μοδέστο (87′ Γκρέκο), Ιμπαγάσα, Μασάδο, Αμπντούν (72′ Φουστέρ), Τζιμπούρ (82′ Μήτρογλου).

Κίτρινες κάρτες: 43′ Γεωργέας, 74′ Ζε Βιτόρ

Σκόρερ: 30′ Ιωάννου / 19′ Τζιμπούρ, 42′ Μοδέστο

Δείτε συνοπτικά το «πανόραμα» της 1ης αγωνιστικής:
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 0-1
ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς 0-0
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-1
ΟΦΗ-Ξάνθη 0-0
ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 1-0
Κέρκυρα-Ατρόμητος 0-2
Βέροια-Ολυμπιακός 1-2

Δευτέρα
Πανιώνιος-Άρης (20:30)

www.sport24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.