Τα κάνει όλα και συμφέρειΤα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν μία μάχη για την επικράτηση του ποιος θα πάρει τον έλεγχο της μπάλας. Η κατοχή ήταν μοιρασμένη, αλλά ο Παναθηναϊκός έδειχνε λίγο πιο επικίνδυνος στον αγωνιστικό χώρο. Φαίνονταν πιο φρέσκος και πιο έτοιμος. Παρόλα αυτά, ευκαιρία δεν μπορούσε να δημιουργήσει κανείς.

Η πρώτη αξιόλογη ήταν για τον Λεβαδειακό, όταν ο Ναπολεόνι σέντραρε στο πουθενά στο 19’ με την μπάλα όμως να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει στο δοκάρι των «πράσινων». Αυτό αφύπνισε κάπως την ομάδα του Φερέιρα και στο 26’ έπειτα από εξαιρετική κούρσα και σέντρα του Σεϊταρίδη ο Πετρόπουλος έχασε αυτό που δεν χάνεται, όταν από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε άουτ σε κενό τέρμα!

Στην επόμενη φάση, οι «πράσινοι» ήταν πιο προσεκτικοί. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Λουκάς Βύντρα με κίνηση φορ, κοτρόλαρε και στην κίνηση γύρισε το κορμί του και σούταρε με το αριστερό στην απέναντι γωνία κάνοντας το 1-0 στο 34’. Στην συνέχεια οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή ευκαιρία. Στην μία ο Βύντρα έδιωξε πάνω στη γραμμή και στην άλλη η κεφαλιά του Πετρόπουλου πέρασε ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Κυριακίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερέιρα έριξε στη μάχη τους Φορναρόλι, Σισοκό στη θέση των Μαυρία και Χριστοδουλόπουλου και οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πιο δυνατά. Μετά το 55’ όμως και όσο πέρναγε ο χρόνος όμως, κι από την στιγμή που ο Λεβαδειακός δεν είχε να χάσει κάτι, ο Παράσχος έδωσε εντολή για πρέσινγκ ψηλά και περισσότερη επιθετικότητα.

Αυτό έδωσε μεν πνοή στην ομάδα της Βοιωτίας αλλά υπήρχε αρκετός ανοιχτός χώρος πίσω. Ο Λεβαδειακός προσπαθούσε να ισοφαρίσει πιέζοντας αρκετά και ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να ρίξει τον ρυθμό, να κρατήσει το αποτέλεσμα και να πετύχει κάποιο γκολ σε κάποια από τις αντεπιθέσεις που σίγουρα θα έβγαζε λόγω του ρίσκου που είχαν πάρει οι γηπεδούχοι. Και η ευκαιρία του ήταν στο 74’, όταν ο Πετρόπουλος σέντραρε αλλά ο Φορναρόλι αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση.

Στο πεντάλεπτο 75’-80’ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να ισοφαρίσουν αλλά και τις δύο φορές, βρήκαν μπροστά τους τον πολύ καλό για ακόμη μία φορά Καρνέζη. Το τελευταίο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» ως πιο έμπειρη ομάδα το «πάγωσαν» και έτσι το 1-0 υπέρ τους ήρθε φυσιολογικά.

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί(85’ Κουτσόπουλος), Ακόστα(78’ Ζαουί), Μουλόπουλος, Ναπολεόνι, Κόρμπος, Ροζέριο(68’ Βασιλείου), Πόι, Ζησόπουλος, Γεωργίου, Λισγάρας

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Κουτσόπουλος, Μαχαίρας, Κοτίτσας, Χοσέμι

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Πίντο, Λαγός, Μαρίνος, Ζέκα(65′ Σπυρόπουλος), Μπαρμπαρούσης, Χριστοδουλόπουλος(46′ Σισοκό), Μαυρίας , Πετρόπουλος (46′ Φορναρόλι)

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Φουρλάνος, Τριανταφυλλόπουλος, Τοτσέ

Αλέξης Παπαχρήστος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.