Στη διάθεση του κοινού η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου

Στο καμίνι για δύο 24ωρα

Θερμοκρασίες Σαχάρας προβλέπονται για σήμερα και αύριο στα ηπειρωτικά, με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται κατά τόπους στους 41 και 42 βαθμούς Κελσίου.

Το κύμα καύσωνα, που πλήττει μεγάλο τμήμα της χώρας από χθες, αναμένεται να παρουσιάσει τα πρώτα σημάδια ύφεσης την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη επικράτεια θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Σημαντική πτώση, που θα γίνει αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα και θα σημάνει τη λήξη των «καυτών» ημερών, προβλέπεται την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο, και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία θα συνοδευτεί από βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά και πιθανώς τοπικά ισχυρές.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται σήμερα στα ηπειρωτικά της Βόρειας, της Δυτικής και της Κεντρικής Ελλάδας.

Στο καμίνι για δύο 24ωρα

Πιο υποφερτή θα είναι η κατάσταση στη νησιωτική χώρα, καθώς το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου, με εξαίρεση τις νότιες ακτές της Κρήτης, όπου ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 39 βαθμούς, τα νησιά του Ιονίου και του Ανατολικού Αιγαίου, όπου θα φτάσει μέχρι και τους 38 βαθμούς.

Στο «κόκκινο» και η πρωτεύουσα, με το θερμόμετρο να «χτυπάει» 40άρι. Ωστόσο, στα βόρεια και τα ανατολικά της Αττικής οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλύτερες και η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Οπως λέει στο «Εθνος» ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, το νέο αυτό κύμα καύσωνα, που κορυφώνεται σήμερα και αύριο, οφείλεται στις θερμές αέριες μάζες που έρχονται από την Αφρική και μέσω της Νότιας Ιταλίας επηρεάζουν τις κεντρικές και νότιες περιοχές. Ενα σημαντικό ακόμη στοιχείο που επισημαίνει ο μετεωρολόγος είναι πως οι κατά τόπους συνθήκες είναι αυτές που θα καθορίσουν την τελική ένδειξη του θερμομέτρου.

Βοριάδες
Ενα άλλο χαρακτηριστικό του καιρού αυτές τις ημέρες είναι οι ενισχυμένοι άνεμοι βόρειων διευθύνσεων, που τοπικά στα πελάγη θα πνέουν μέχρι και 7 μποφόρ.

Ανάσα δροσιάς και αλλαγή του καυτού σκηνικού αναμένεται, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους της ΕΜΥ, από την Παρασκευή και μετά, ενώ όπως όλα μέχρι στιγμής δείχνουν η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου θα κυλήσει με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

ΡΟΥΛΑ ΓΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Στη διάθεση του κοινού η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου
Μετά από απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη γίνεται γνωστό ότι η Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών (πλατεία Ελευθερίας 1) η οποία κλιματίζεται, θα είναι ανοιχτή για του πολίτες μέχρι τις 9:00 μ.μ., για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.