Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Αρκαδία. Συνελήφθη 45χρονος για εμπρησμό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας και μέχρι στιγμής έχει κάνει στάχτη πάνω από 25.000 στρέμματα δάσους.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς σε όλη την έκταση του πύρινου μετώπου. Το σοβαρότερο μέτωπο είναι αυτό που κατευθύνεται προς Σκορτινού και την ιερά Μονή Μπούρας και βρίσκεται πολύ κοντά στα όρια με την Λακωνία.

Στην φωτιά της Αρκαδίας υπάρχει μεγάλη δύναμη πυρόσβεσης από δυνάμεις που έχουν φτάσει ακόμα και από την Θεσσαλία, ενώ στο έργο τους συνδράμουν δυνάμεις του στρατού με έμψυχο υλικό και μηχανήματα, καθώς και ερπιστιοφόρα μηχανήματα της ΔΕΗ από το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης και πολιτών.

Οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι, ενώ από τη φωτιά έχουν τραυματιστεί 6 άτομα. Ένας από τους τραυματίες, ένας 60χρονος, νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο ΚΑΤ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι πυρκαγιές στο Σολομό Κορινθίας. Στην Κορινθία η φωτιά καίει πευκοδάσος και καλλιέργειες με ελιές και αμπελώνες στην περιοχή του Σπαθοβουνίου.

Η φωτιά απείλησε τα καταστήματα και τα βενζινάδικα στο σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Σπαθοβουνίου, επί του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης, τα οποία σώθηκαν από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών.

Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια

Ένας 45χρονος συνελήφθη από την αστυνομία με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια και την Πέμπτη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο 45χρονος ο οποίος έχει εξοχικό στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας, φέρεται να πέταξε αναμμένο τσιγάρο σε ξερά χόρτα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά. Φέρεται να προσπάθησε να την σκεπάσει με χώμα, ωστόσο δεν κατάφερε να την περιορίσει και η φωτιά πήρε διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων.

Προβλήματα στην κυκλοφορία

Η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα της ΕΟ Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης.

Οι αρχές αποφάσισαν τη διακοπή της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τριπόλεως, από το 84,5 χλμ. στην αρχή του αυτοκινητοδρόμου από Κόρινθο προς Τρίπολη, έως το 100ο χλμ., στον κόμβο Αγίου Βασιλείου και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας η οποία διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Άργους.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την επιχείρηση κατάσβεσης την Τρίτη έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά (Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι).

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.