Καλώς τα παιδιά…Οι ευχές και τα συνθήματα των Ελλήνων εισακούστηκαν και η Γερμανία είναι η αντίπαλος της Εθνικής μας, την ερχόμενη Παρασκευή, για τους «8» του Euro 2012. Τα «πάντσερ» επικράτησαν 2-1 των Δανών και πήραν την πρώτη θέση του Β’ ομίλου. Ο Ποντόλσκι (19’) άνοιξε το σκορ για τους παίκτες του Λεβ, ο Κρον-Ντέλι (24’) έφερε, προσωρινά, στα ίσια το ματς και ο Λαρς Μπέντερ, χάρισε το τρίποντο στο 80’.

Περιμένοντας να δούμε ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας, Γερμανία και Δανία μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο να διεκδικήσουν το τρίποντο. Οι παίκτες του Λεβ μπήκαν καλύτερα στον χορτάρι του Λβιβ και έφτασαν και στο γκολ με τον Ποντόλσκι. Ο Γερμανός επιθετικός, ο οποίος συμπλήρωσε 100 συμμετοχές και έγινε ο νεότερος ευρωπαίος που το καταφέρνει, έβαλε μπροστά τα «πάντσερ» στο 19’ με πλασέ στην κίνηση.

Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε από εκείνο το σημείο. Οι Δανοί… ξύπνησαν και κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Κατάφεραν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, να ελέγξουν την μεσαία γραμμή των Γερμανών και έφτασαν και στο γκολ νωρίς, νωρίς. Ο Γιάκομπσεν εκτέλεσε το κόρνερ στο 24’ και ο Κρον-Ντέλι, με το τέταρτο τέρμα του στα τελευταία 9 παιχνίδια του, έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Αυτό ήταν και το σκορ, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Δανούς να μπαίνουν πιο δυνατά και να προσπαθούν να φτάσουν στο γκολ. Μάλιστα ο Γιάκομπ Πόουλσεν σημάδεψε το δοκάρι του Νόιερ, σε σουτ έξω από την περιοχή. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Όλσεν συνέχισαν να κρατούν την μπάλα, να κυκλοφορούν και να φτάνουν κοντά στην εστία του Νόιερ, χωρίς όμως να υπάρχει αποτέλεσμα.

Την στιγμή που στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής, η Πορτογαλία επικρατούσε της Ολλανδίας, οι Δανοί είχαν την ευκαιρία να πετάξουν έξω τους Γερμανούς, όμως δεν την εκμεταλλεύτηκαν. Αντίθετα, τέλος στα όποια όνειρά τους, ήρθε να βάλει ο Λαρς Μπέντερ στο 80’. Ο μέσος της Λεβερκούζεν εκμεταλλεύτηκε την ωραία σέντρα του Εζίλ και, αφού πήρε το ριμπάουντ από τον Κλόζε, έκανε το 2-1 και έστειλε τους Γερμανούς απέναντί μας.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε την Γερμανία να παίρνει την πρώτη θέση στον όμιλο με το απόλυτο τρία στα τρία και να διεκδικεί την πρόκριση στους «4» του θεσμού, την ερχόμενη Παρασκευή απέναντι στην Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά οι Δανοί… επιστρέφουν σπίτι τους, έχοντας κερδίσει, σίγουρα, τις εντυπώσεις του φίλαθλου κοινού.

Δανία (Μόρτεν Όλσεν): Άντερσεν, Γιάκομπσεν, Κιέρ, Άγκερ, Σ. Πόουλσεν, Κβιστ, Έρικσεν, Γ. Πόουλσεν (82’ Μίκελσεν), Ζίμλινγκ, Κρον-Ντέλι, Μπέντνερ.

Στον πάγκο οι: Λίνγκεραντ, Σμάιχελ, Μπιέλαντ, Όκορε, Βάς, Κ. Πόουλσεν, Σόν, Σιλμπερμπάουερ, Κάλενμπεργκ, Ρόμενταλ, Πέντερσεν.

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπέντερ, Χούμελς, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Μίλερ (84’ Κρος), Εζίλ, Ποντόλσκι (64’ Σούρλε), Γκόμεζ (74’ Κλόζε).

Στον πάγκο οι: Βίσε, Ζίγκλερ, Σμέλτσερ, Χέβεντες, Μερτεζάκερ, Γκουντογκάν, Γκέτσε, Ρόις.

Διαιτητής: Καρμπάγιο (Ισπανία)
Βοηθοί: Φερνάντεθ (Ισπανία), Χιμένεθ (Ισπανία)

www.sport-fm.gr


Дания – Германия 1:2(1) από landsgraaf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.