Με γκολ του Χεσούς Νάβας η Ισπανία νίκησε με 1-0 την Κροατία και πέρασε στους “8” κατακτώντας την 1η θέση του Γ’ ομίλου

Πως παρατάχθηκαν Κροατία και Ισπανία

Αλλαγές για την Κροατία που παρουσιάστηκε πιο αμυντική, με τον Σρνα από δεξί μπακ να ανεβαίνει στο κέντρο, όπου υπάρχει και ο Πράνιτς, με τους Πέρισιτς και Γέλαβιτς να μένουν στον πάγκο.

Ο Πλετίκοσα στον πάγκο, δεξί μπακ ο Βίντα, αριστερό ο Στρίνιτς και στόπερς οι Τσόρλουκα και Σίλντενφελντ.

Αμυντικό χαφ ο Βουκόγεβιτς και δίπλα του ο Ράκιτιτς, δεξιά ο Σρνα, αριστερά ο Πράνιτς, επιτελικός μέσος ο Μόντριτς και μόνος στην επίθεση ο Μάντζουκιτς.

Ίδια 11άδα για την Ισπανία με αυτήν της 2ης αγωνιστικής. Τέρμα ο Κασίγιας, δεξί μπακ ο Αρμπελόα, αριστερό ο Τζόρντι Άλμπα και στόπερς οι Πικέ και Σέρχιο Ράμος.

Μπουσκέτς, Τσάβι και Τσάμπι Αλόνσο στο κέντρο, δεξιά ο Νταβίντ Σίλβα, αριστερά ο Ινιέστα και κορυφή ο Τόρες.
Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Η πρώτη απειλή για την κροατική εστία ήρθε στο 4′ από τον Φερνάντο Τόρες, με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ από την κεφαλιά του μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Το αδύναμο πλασέ του Ινιέστα μπλόκαρε εύκολα ο Πλετίκοσα στο 12′, ο οποίος απέκρουσε το σουτ του Τόρες από πολύ πλάγια δεξιά στο 23′.

Ένα λεπτό αργότερα το μακρινό σουτ του Ζεράρ Πικέ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Κροατών, οι οποίοι έκαναν το πρώτο τους σουτ στο 25′ με τον Πράνιτς, αλλά ο Κασίγιας μπλόκαρε.

Ο Σέρχιο Ράμος στο 27′ έκανε επικίνδυνο φάουλ στον Μάντζουκιτς και αντί να δει κίτρινη κάρτα τουλάχιστον, δεν δόθηκε ούτε φάουλ και πήρε κίτρινη ο Τσόρλουκα για διαμαρτυρία.

Ο Νταβίντ Σίλβα στο 29′ γλίστρησε και δεν μπόρεσε να πιάσει καλά το σουτ στην κίνηση, έτσι μπλόκαρε ο Πλετίκοσα, όπως και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, εκ νέου σε προσπάθεια του άσου της Μάντσεστερ Σίτι.
Το δεύτερο ημίχρονο

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 58′ για την Κροατία και για την ακρίβεια ήταν μία τεράστια ευκαιρία.

Ο Μόντριτς έφυγε στην αντεπίθεση από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή έκανε την σέντρα και ο Ράκιτιτς βγήκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι, έκανε την κεφαλιά και απέκρουσε δύσκολα ο Κασίγιας, ενώ λίγο έλειψε να γίνει η ζημιά εν συνεχεία, καθώς λάθος της άμυνας η μπάλα πήγε πάλι στον Ράκιτιτς, αλλά ήταν ακόμη στο έδαφος και δεν κατάφερε να σουτάρει.

Νέα ευκαιρία για την Κροατία στο 79′, με τον Ράκιτιτς από δεξιά μπαίνει στην περιοχή και να κάνει το διαγώνιο σουτ, αλλά τον Κασίγιας να αποκρούει.

Όλα για όλα… τα έπαιξε στα τελευταία λεπτά ο Μπίλιτς, καθώς μετά τους Ράκιτιτς και Γέλαβιτς, πέρασε στο ματς στο 81′ και τον Εντουάρντο.

Με τον Τόρες να έχει αποχωρήσει, όταν πέρασε στο ματς ο Εντουάρντο η Κροατία είχε ουσιαστικά στην 11άδα τέσσερις επιθετικούς και η Ισπανία… κανέναν!

Έστω και έτσι, η Ισπανία κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 87′ με τον Χεσούς Νάβας να πλασάρει σε κενό τέρμα, έπειτα από πάσα του Αντρές Ινιέστα, ενώ τους δυο τους είχε βγάλει μόνους στους περιοχή με εξαιρετική πάσα ο Σεσκ Φάμπρεγκας.

Τα στοιχεία του ματς

Σκόρερ: 87′ Χεσούς Νάβας

Γήπεδο: “PGE Arena”, Γκντανσκ

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Βίντα (66′ Γέλαβιτς), Τσόρλουκα, Σίλντενφελντ, Στρίνιτς, Βουκόγεβιτς (81′ Εντουάρντο), Ράκιτιτς, Σρνα, Πράνιτς (66′ Πέρισιτς), Μόντριτς, Μάντζουκιτς.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο, Νταβίντ Σίλβα (73′ Φάμπρεγκας), Ινιέστα, Τόρες (61′ Χεσούς Νάβας).

*κίτρινες κάρτες: 27′ Τσόρλουκα, 44′ Σρνα, 53′ Στρίνιτς

**κόκκινες κάρτες:

www.sport24.gr


Croatia 0-1 Spain (Euro 2012 – Group C) από fasthighlights-2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.