Αυτή η Πορτογαλία δεν αστειεύεται! Κι όποιος δεν το πιστεύει, μπορεί να τιμωρηθεί σκληρά! Όπως η Ολλανδία!

Με τον Κριστιάνο να κόβει (δυο γκολ κι άλλα τόσα δοκάρια) και τον Νάνι να ράβει, οι Ίβηρες έφτιαξαν… κοστουμάκι μούρλια στους «οράνιε» και με το 2-1 περιμένουν την Τσεχία στους «8» του Euro 2012!

Θεαματική η ομάδα του Μπέντο, ανέτρεψε άνετα το προβάδισμα του Φαν Ντερ Φάαρτ και ανάγκασε τους Ολλανδούς να επιστρέψουν ντροπιασμένοι (και χωρίς πόντο) στο σπίτι τους.

Η βαθμολογία του Β’ ομίλου

Γερμανία 9 (5-2)
Πορτογαλία 6 (5-4)
Δανία 3 (4-5)
Ολλανδία 0 (2-5)

Ότι οι Ολλανδοί έχουν μεγάλο ταλέντο στο ποδόσφαιρο το γνωρίζαμε. Ότι έχουν μεγάλο ταλέντο και στην… υποκριτική το διαπιστώσαμε σήμερα. Διότι για ένα τέταρτο οι «οράνιε» έπειθαν όλον τον κόσμο πως μπορούσαν τη μεγάλη ανατροπή. Πως μπορούσαν όχι μια απλή νίκη, αλλά και αυτή με τα δυο γκολ διαφορά που χρειαζόταν: Με το ασυνήθιστο νταηλίκι που μπήκαν στο γήπεδο και το ασυνήθιστης ομορφιάς πλασέ του Φαν Ντερ Φάαρτ που τους έβαλε μπροστά.

Κι εκεί που έλεγες πως θα πιάσει «θάλασσα» την Πορτογαλία, εκείνη σαν να… θίχτηκε από την εικόνα της! Και με ηγέτη τον επίσης θιγμένο (απ’ τα τετ α τετ που σπατάλησε με τη Δανία) Κριστιάνο δεν αγρίεψε απλώς. Αλλά σφυροκόπησε την Ολλανδία. Την ανάγκασε να ευχαριστήσει το δοκάρι και τον Στεκέλενμπουργκ που έμενε μπροστά. Και τελικά να πάει και ικανοποιημένη στην ανάπαυλα, που δεν έπαθε τίποτα χειρότερο από την ισοφάριση του Ρονάλντο (προϊόν υπέροχης κάθετης του Περέιρα).

Ολική μεταμόρφωση χρειαζόταν η Ολλανδία, αλλά σε ολική… νάρκωση παρέμενε η ανάπτυξή της. Την ώρα λοιπόν που οι «οράνιε» συνέχιζαν να υπολειτουργούν, η Πορτογαλία λειτουργούσε ακριβώς όσο χρειαζόταν για να κρατά τη βολική (βάσει της εξέλιξης στο Δανία-Γερμανία) ισοπαλία. Και κάπου εκεί ο Φαν Μάαρβαϊκ έκανε την κίνηση της απελπισίας: Ρίχνοντας και τον Αφελάι (αντί του Βίλεμς) και αφήνοντάς την ενδεκάδα του με τρεις μόλις αμυντικούς.

Άλλο που δεν ήθελαν οι Κριστιάνο και Νάνι… Άρχισαν να ξεχύνονται στις αντεπιθέσεις και ν’ αναγκάζουν σε ολλανδικές εκδοχές του «πού σε πονεί και πού σε σφάζει». Την πρώτη φορά λοιπόν που το «έστρωσε» ο Κριστιάνο, ο Στεκέλενγμπουργκ έπιασε το απίθανο στο σουτ του Νάνι. Τη δεύτερη όμως (που το έστρωσε ο Νάνι) θα ήταν απίθανο να κάνει το ίδιο στο πλασέ του Ρονάλντο. Κι επειδή εκείνος δεν θ’ άφηνε τίποτα σήμερα… αναπάντητο, φρόντισε να σημαδέψει δεύτερη φορά το δοκάρι λίγο αφού εκείνο του Πατρίσιο αρνήθηκε την ισοφάριση στον Φαν Ντερ Φάαρτ.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Πάουλο Μπέντο): Ρούι Πατρίσιο, Κοεντράο, Πέπε, Άλβες, Περέιρα, Μουτίνιο, Βελόσο, Μεϊρέλες (72’ Κουστόδιο), Ρονάλντο, Νάνι, Πόστιγκα (64’ Νέλσον)

Στον πάγκο έμειναν οι: Εντουάρντο, Μπέτο, Κόστα, Ρολάντο, Λόπες, Κουστόδιο, Κουαρέσμα, Μίκαελ, Βιάνα, Αλμέιδα, Βαρέλα

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μπερτ Φαν Μάαρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Βίλεμς (67’ Αφελάι), Ματάισεν, Φλααρ, Φαν Ντερ Βιλ, Ντε Γιονγκ, Φαν Ντερ Φάαρτ, Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι, Χούντελααρ

Στον πάγκο έμειναν οι: Βορμ, Κρουλ, Χάιτινχα, Μπούμα, Μπουλαρούζ, Φαν Μπόμελ, Σχάαρς, Στρούτμαν, Κάουτ, Ντε Γιόνγκ, Νάρσινγκ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Metalist Stadium», Χάρκοβο

www.sport-fm.gr


Португалия – Нидерланды 2:1(1) από landsgraaf

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.