Η πίστωση θα γίνει τις επόμενες ημέρες με τίτλους του EFSF

Πράσινο φως από το Υπουργικό για 18 δισ. ευρώ προς τις τράπεζεςΤο πράσινο φως σχετικά με την εκταμίευση των 18 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών (Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς) αναμένεται να ανάψει το Υπουργικό Συμβούλιο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 13:30 στη Βουλή.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μπορεί να πιστώσει το ποσό αυτό σε λογαριασμούς που διατηρούν οι τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η πίστωση θα γίνει τις επόμενες ημέρες με τίτλους του EFSF.

Στο Υπουργικό θα τεθεί και το θέμα της αναλογίας με την οποία θα καλυφθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από κοινές μετοχές ή μετατρέψιμους ομολογιακούς τίτλους.

Το κυριότερο πρόβλημα, πάντως, είναι οι όροι της συμμετοχής των μετόχων στις αυξήσεις κεφαλαίου, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μετά τις εκλογές.

Ο υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, θα αναφερθεί, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού, στους όρους της σύμβασης προεγγραφής που αφορά στην ενίσχυση του κεφαλαίου των τραπεζών.

Οι τέσσερις μεγάλες τράπεζες θα υπογράψουν συμφωνίες προεγγραφής με το ΤΧΣ ώστε να λάβουν τα συγκεκριμένα ποσά.

Ο κ. Σαχινίδης αναμένεται να διευκρινίσει πώς θα καλυφθεί από τις τράπεζες (με μετοχές και μετατρέψιμα ομόλογα) η ενίσχυση των 18 δισ. ευρώ.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.