Στη δημοσιότητα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV έδωσε για πρώτη φορά στη δημοσιότητα ένα βίντεο από το εσωτερικό του ξενοδοχείου Sofitel στη Νέα Υόρκη, όπου -όπως ισχυρίστηκε η καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό- δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον τότε διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν.

Το βίντεο είναι από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο Στρος Καν. Σε αυτό φαίνεται ο Ντομινίκ Στρος Καν να βγαίνει από το ασανσέρ, να κατευθύνεται στη ρεσεψιόν και στη συνέχεια έξω από το ξενοδοχείο να παίρνει ταξί για να συναντήσει την κόρη του σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

Λίγη ώρα μετά από το ασανσέρ κατεβαίνει η καμαριέρα, η οποία περνώντας μπροστά από τη ρεσεψιόν κατευθύνθηκε στα γραφεία ασφαλείας του ξενοδοχείου.

Φαίνεται να περιγράφει κάτι στους δύο υπευθύνους ασφαλείας του Sofitel και στη συνέχεια εκείνοι καλούν την αστυνομία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δύο άντρες μπήκαν στη συνέχεια σε άλλο απομονωμένο χώρο του ξενοδοχείου, όπου συνεχάρησαν ο ένας τον άλλο, ενώ φαίνεται να αγκαλιάζονται με ιδιαίτερη χαρά… όπως όταν κερδίζει κάποιος κάτι!

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ως επιχείρημα προβάλλει το γεγονός ότι ο Στρος Καν φεύγει χωρίς βιασύνη ή άγχος από το ξενοδοχείο, παρότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης είχε ανακοινώσει ότι τα πλάνα τον έδειχναν «αγχωμένο και πανικόβλητο», τονίζοντας παράλληλα ότι «σε καμία στιγμή (δεν φαίνεται) η Ντιαλό να κλαίει, ούτε να φωνάζει».Στην συνέχεια Τομπμάν επισημαίνει την ύπαρξη της περιβόητης σκηνής διάρκειας 12 δευτερολέπτων με τους δυο άνδρες της ασφάλειας του ξενοδοχείου που πανηγυρίζουν σε απομονωμένο χώρο, αφότου έχουν όπως λέει, ενημερωθεί για το συμβάν.

To ξενοδοχείο Sofitel στη Νέα Υόρκη, από όπου ξεκίνησαν όλα
Η συγκεκριμένη ερμηνεία προκάλεσε την αντίδραση της Accor, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Sofitel, που απορρίπτει την εκδοχή της συνωμοσίας και υπενθυμίζει ότι οι δυο άνδρες «έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι δεν γνώριζαν το πολιτικό στάτους του Ντομινίκ Στρος Καν…Έχουν επίσης διαβεβαιώσει ότι δεν θυμούνται επακριβώς τους λόγους για τα συγχαρητήρια» καταγγέλλοντας την αναίτια έκθεση του προσωπικού του ξενοδοχείου με την μετάδοση των εν λόγω πλάνων.Η εν λόγω σκηνή αποτελεί και το βασικό επιχείρημα όσων υποστηρίζουν εξ αρχής ότι πρόκειται για σκευωρία κατά του Στρος Καν και όσο για τις αιτιολογίες που έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής για τον «χορό της χαράς» όπως π.χ. ότι οι δυο άντρες πανηγύριζαν για το αποτέλεσμα κάποιου ματς, φαίνεται να μην ευσταθούν, εφόσον δεν έχει πιστοποιηθεί ότι την συγκεκριμένη μέρα και ώρα, βρισκόταν σε εξέλιξη κάποιος αγώνας.

Η μυστηριώδης ξανθιά
Κι ενώ η διαμάχη για το ποιος βγήκε δικαιωμένος έχει πάρει φωτιά, τα πλάνα του Sofitel έχουν ανοίξει καινούργια πόρτα συνδέοντας το καμαριέρα-γκέιτ με το σκάνδαλο κυκλώματος πορνείας στο οποίο φέρεται εμπλεκόμενος ο DSK.Οι αρχές φαίνεται να πιστεύουν ότι η ξανθιά που εμφανίζεται με τον Στρος Καν στο Sofitel είναι η γυναίκα που τον συνόδευε συχνά στις ασωτείες της Ουάσινγκτον.Πρόκειται για μια κομψή αμερικανίδα γύρω στα σαράντα, με ξανθά, κοντά μαλλιά, που μιλά με άνεση γαλλικά και ναι μεν συμμετείχε στα άσωτα πάρτι της Ουάσινγκτον, αλλά «δεν είναι εκδιδόμενη» όπως διαβεβαιώνει ο βιογράφος του DSK, Μισέλ Τομπμάν, ο οποίος πρόσφατα κυκλοφόρησε βιβλίο με τις θεωρίες συνωμοσίας για το «καμαριέρα-γκέιτ».Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η εν λόγω ξανθιά συμμετείχε συχνά σε ροζ πάρτι με τον Στρος Καν στην αμερικανική πρωτεύουσα και ήταν μαζί του στην Ουάσινγκτον από τις 11-13 του περασμένου Μαΐου, μια μέρα πριν την επίμαχα γεγονότα στην σουίτα του Sofitel.Το απόγευμα της Παρασκευής 13 Μαΐου, ο DSK πήρε το αεροπλάνο για τη Νέα Υόρκη και μετέβη στο Sofitel.Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου που δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά που μεταδόθηκαν από τον σταθμό BFMTV, φαίνεται μια μαύρη λιμουζίνα να φθάνει στο Sofitel στη 1.47, λίγο πριν ξημερώσει η επίμαχη 14η Μαΐου.Ο Στρος Καν μπαίνει στο ξενοδοχείο, ενώ η μυστηριώδης ξανθιά εισέρχεται 20 δευτερόλεπτα αργότερα, κουβαλώντας μια μεγάλη μαύρη τσάντα. Ο Στρος Καν κατευθύνεται μόνος του στην ρεσεψιόν, συζητά με έναν ρεσεψιονίστ και πηγαίνει να πάρει το ασανσέρ.Η ξανθιά που περίμενε λίγο πιο κει προχωρά κι αυτή προς τους ανελκυστήρες, ενώ ο DSK της κρατά την πόρτα για να προλάβει να μπει. Η γυναίκα φεύγει από το ξενοδοχείο στις 3.56 το πρωί με ένα ταξί.Οι δικηγόροι της καμαριέρας Ναφισάτου Ντιαλό, επιθυμούν να ανακρίνουν την εν λόγω ξανθιά την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των δυο στρατοπέδων για το ποιος βγήκε «δικαιωμένος» από τα πλάνα που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

 

Πληροφορίες από: Νewsbeast και ΕΘΝΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.