Ο Μάικλ Μπράμπαντ, ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, είναι γνωστός για δεκάδες ρεπορτάζ που έχει κάνει για το βρετανικό κανάλι τα τελευταία χρόνια. Εδώ και μερικούς μήνες όμως ζει μία απίστευτη προσωπική περιπέτεια, που τον έχει κρατήσει μακριά από την Αθήνα και τα δημοσιογραφικά του καθήκοντα.

Οπως αποκάλυψε στην εφημερίδα «Daily Mail» η Δανή σύζυγός του, Τράιν Βίλεμαν, το τελευταίο διάστημα εκδήλωσε διαδοχικά ψυχωτικά επεισόδια, ως αποτέλεσμα των παρενεργειών εμβολίου κατά του κίτρινου πυρετού, που είχε λάβει στην Αθήνα. Οι παρενέργειες μάλιστα ήταν τέτοιες, ώστε, μεταξύ άλλων, είπε στην τρομοκρατημένη σύζυγό του ότι «είναι ο Ιησούς», που έχει ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης στο Ιντερνετ. Σκοπός της είναι, όπως λέει, να πείσει τη φαρμακευτική παρασκευάστρια εταιρία Sanofi Pasteur να δημοσιοποιήσει την εσωτερική έρευνα που έχει κάνει σχετικά με την υπόθεση.

Το πρόβλημα υγείας του Βρετανού ρεπόρτερ ξεκίνησε, σύμφωνα με τη σύζυγό του, τον Απρίλιο, όταν εμβολιάστηκε με το Stamaril, εν όψει επαγγελματικού ταξιδιού του στην Ακτή Ελεφαντοστού. Ανέβασε υψηλό πυρετό και νοσηλεύτηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, όπου ξεκίνησε να έχει παραισθήσεις. «Εγινε ψυχωτικός… Παρακολουθούσαμε τον βασιλικό γάμο στο νοσοκομείο, στις 29 Απριλίου, και άρχισε να κλαίει και να χαιρετά όποτε έβλεπε στρατιωτική στολή». Τα πράγματα έγιναν χειρότερα την επόμενη ημέρα, όταν της τηλεφώνησε από το νοσοκομείο για να της πει πως είναι πεπεισμένος ότι είναι ο Ιησούς!

Μέσα στο επόμενο διάστημα υπέστη ακόμη δύο ψυχωτικά επεισόδια, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να μετακομίσει πρώτα στη Βρετανία και έπειτα στην Κοπεγχάγη, όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα. Η κυρία Βίλεμαν ξεκίνησε την ιντερνετική καμπάνια πριν από μία εβδομάδα, καθώς, όπως λέει, οι υπεύθυνοι της φαρμακευτικής «με αγνοούσαν για μήνες». Σύμφωνα με την «Daily Mail», η εταιρία δήλωσε ότι «ήταν αδύνατο να βρεθούν αποδείξεις για μία σχέση υπαιτιότητας» ανάμεσα στη χορήγηση του εμβολίου και την ιατρική κατάσταση του Βρετανού δημοσιογράφου.

 

Μυρτώ Μπούτση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.