Να αρνηθούν να καταβάλουν την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα «επειδή είναι παράνομη και αντισυνταγματική» και να καταθέσουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών το αντίτιμο του λογαριασμού της ΔΕΗ κάλεσε τα στελέχη και του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ.Τσίπρας χαρακτήρισε την πράξη αυτή πολιτική, αλληλεγγύης και ταυτόχρονα συμβολική.

Ήδη, στο θέμα αυτό αναπτύχθηκε κινητικότητα τις προηγούμενες ημέρες και η σχετική πρόταση έχει εγκριθεί από την Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, με τον τρόπο αυτό «συμβολικά θα τεθούμε στο πλευρό των ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν, ακόμα κι αν εμείς έχουμε να πληρώσουμε».

Εξάλλου, το ποσό «που αφορά στο παράνομο, στο αντισυνταγματικό χαράτσι του τέλους ακίνητης περιουσίας, όλοι όσοι έχουμε να το πληρώσουμε, να το καταθέσουμε σε ένα ταμείο αλληλοβοήθειας, στο δημόσιο ταμείο ενός οργανισμού, που βρίσκεται σε κατάρρευση. Εγώ προσωπικά σκέφτομαι να το καταθέσω στο ΚΕΘΕΑ, που το κλείνουνε».

Υπέρ συνασπισμού
Ο κ. Τσίπρας επανέφερε την πρότασή του για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας που θα αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό, θα δημιουργήσει νέους συσχετισμούς στο πολιτικό και στο κοινωνικό επίπεδο και πρόσθεσε ότι πρέπει το επόμενο διάστημα συλλογικά, συντεταγμένα στον ΣΥΝ, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, να αναληφθούν πρωτοβουλίες, γιατί «ο κόμπος φτάνει στο χτένι και όλοι θα κριθούμε από την ιστορία, αλλά και από τον λαό μας όχι μόνο για τις ιδέες και τις προτάσεις μας, αλλά και για την ευθύνη, που αναλαμβάνουμε να τις κάνουμε πράξη».

Αναφερόμετος στις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, ο κ. Τσίπρας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Παρίσι μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Σαρκοζί, ότι η Ελλάδα θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της, διερωτήθηκε «ποιες είναι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί, είναι δεσμεύσεις της χώρας ή είναι τίποτα δεσμεύσεις προσωπικές, μυστικές δεσμεύσεις του κ. Παπανδρέου;».

Στη δημοσιότητα οι επιστολές προς ΔΝΤ
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα οι επιστολές που εστάλησαν από τον πρωθυπουργό και τον Ευ. Βενιζέλο προς την Κρ. Λαγκάρντ του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι οι ενέργειες αυτές ήταν «το αποκορύφωμα της ταπείνωσης και της ξευτίλας για έναν πρωθυπουργό και για έναν υπουργό των Οικονομικών».

Είπε, επίσης, ότι οι επιστολές πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα, γιατί «ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει τι ακριβώς έχουν δεσμευτεί, τι ακριβώς έχουν γράψει, ποια χαρτιά έχουν στα χέρια της αυτή τη στιγμή η κ. Λαγκάρτ και η τρόικα, ποιες δεσμεύσεις έχουν του Έλληνα πρωθυπουργού και του Έλληνα υπουργού των Οικονομικών».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του για εκλογές, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «η κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νοιμιμοποίηση για να μπορεί να αναλαμβάνει δεσμεύσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.