Με τίτλο «Το Χάραμα της Επικείμενης Νίκης»

Η Αλ Κάιντα δημοσιοποίησε χθες Δευτέρα βίντεο για την 10η επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, που περιέχει δηλώσεις του νέου ηγέτη της, του Αιγύπτιου Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, και εικόνες του πρώην ηγέτη της Οσάμα μπιν Λάντεν, ανακοίνωσε το SITE, το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων.

Με τίτλο “Το Χάραμα μιας Επικείμενης Νίκης” το διάρκειας 62 λεπτών βίντεο μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα Ας Σαχάμπ της οργάνωσης και διαδόθηκε μέσω ισλαμιστικών ιστοσελίδων.

Το βίντεο περιλαμβάνει ομιλία του Αλ Ζαουάχρι, ο οποίος αναφέρεται στην “Αραβική Άνοιξη”, την κατάσταση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αλλά και στον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.

Η Αλ Κάιντα, υπογραμμίζει ο Αλ Ζαουάχρι, “στηρίζει τις αραβικές επαναστάσεις και ελπίζει ότι θα εγκαθιδρύσουν ένα αυθεντικό Ισλάμ και κυβερνήσεις που θα έχουν σαν βάση τους την σαρία”.

“Αυτές οι λαϊκές επαναστάσεις είναι μια μορφή ήττας για τις Ηνωμένες Πολιτείες”, σύμφωνα με τον Αλ Ζαουάχρι.

Το κομμάτι του βίντεο που αφορά τον Οσάμα μπιν Λάντεν είναι ένα μήνυμα που βρήκαν οι Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις όταν επιτέθηκαν στην κατοικία που κρυβόταν στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Όπως επισημαίνει το SITE το βίντεο αυτό είχε ήδη δημοσιοποιηθεί από τις Αμερικανικές αρχές, χωρίς ήχο. Σε αυτό ο Μπιν Λάντεν προειδοποιεί τους Αμερικανούς ότι θα καταλήξουν “σκλάβοι των πολυεθνικών και του εβραϊκού χρήματος”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.