Ο Ισπανός νίκησε 3-1 σετ τον Ρότζερ Φέντερερ και ισοφάρισε τον θρυλικό Μποργκ με έξι κατακτήσεις στο γαλλικό όπεν

Είναι αδιαμφισβήτητα ο «άρχοντας» των χωμάτινων επιφανειών του τένις. Ο Ρότζερ Φέντερερ προσπάθησε να αμφισβητήσει την ανωτερότητά του, αλλά ο Ράφαελ Ναδάλ τον κέρδισε με 3-1 (7-5, 7-6, 5-7, 6-1) για να φτάσει στην έκτη του επιτυχία στο Roland Garros και 10η συνολικά σε Grand Slam.
Σε ηλικία μόλις 25 ετών, ο Ισπανός τενίστας έφτασε σε αριθμό τις νίκες του Μπιόρν Μποργκ στο Παρίσι και βάζει πλώρη για ακόμη ψηλότερα. Κι όλα αυτά σε μια χρονιά που δεν ήταν και στα… καλύτερά του. Όμως, το κορτ του Φιλίπ Σατριέ του ανήκει. Αυτός ήταν ο τέταρτος τίτλος του Ναδάλ, τον οποίον κατακτά κόντρα στον Φέντερερ.
Ο Ισπανός έχει… πελάτη τον Ελβετό, κόντρα στον οποίον μετράει 17 νίκες έναντι 8. Ωστόσο, για να φτάσει τα 16 Grand Slam του μεγάλου του αντιπάλου, έχει δρόμο ακόμη. Για την ακρίβεια, άλλες έξι επιτυχίες. Κάτι που φαντάζει δύσκολο, αλλά ακούγεται ταυτόχρονα τόσο εύκολο για τον αριστερόχειρα από τη Μαγιόρκα.
Ο Ναδάλ είχε κερδίσει το απλό ανδρών του Ρολάν Γκαρός για τέσσερις σερί χρονιές, από το 2005 έως και το 2008, αλλά το 2009 έπεσε… θύμα έκπληξης στο γύρο των «16», χάνοντας από τον Σόντερλινγκ. Ο Σουηδός είναι και ο μοναδικός που τον έχει κερδίσει επί παρισινού εδάφους. Ωστόσο, από πέρσι ξεκίνησε να «απαντάει», συνεχίζοντας με τη φετινή του νίκη. Και έχει ακόμη πολύ μέλλον…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.