Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα βασικά βήματα για να μην πλησιάζουν τα μυρμήγκια στην κουζίνα

6 Σεπτεμβρίου, 2018 by Σταματίνα

Το καλοκαίρι και το φθινόπωρο είναι οι εποχές που τα μυρμήγκια κυκλοφορούν στην αυλή, το μπαλκόνι αλλά και μέσα στο σπίτι μας. Σίγουρα, βέβαια, το πιο ενοχλητικό είναι να βρίσκει κανείς μυρμήγκια συνέχεια στην κουζίνα του.

Ακολουθώντας μερικά βασικά βήματα, θα απαλλαγείτε από τις συχνές επισκέψεις των μυρμηγκιών στο πάτωμα αλλά και τον πάγκο της κουζίνας. Το πιο βασικό που πρέπει να κάνετε είναι να μην αφήνετε ποτέ ψίχουλα και υπολείμματα τροφών. Είναι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο θα πλησιάσουν τα μυρμήγκια το χώρο σας.

Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, ελαφρώς βρεγμένο σφουγγαράκι, ή απορροφητικό πανάκι, το οποίο έχετε εμποτίσει με λίγο λευκό ξύδι. Τα μυρμήγκια, όπως και άλλα ζωύφια, απωθούνται από το ξύδι.

Το δεύτερο που θα πρέπει να κάνετε είναι να φράξετε αποτελεσματικά τις εισόδους στην κουζίνα. Σημεία όπως η πόρτα και τα παράθυρα θα πρέπει να καλυφθούν όσο γίνεται.

Ένας τρόπος για να το πετύχετε είναι να απλώσετε λίγη πούδρα ταλκ, ή λίγο καλαμποκάλευρο κατά μήκος των εισόδων, καθώς αυτά θα τα υλικά θα τα απωθήσουν. Αυτό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης είναι η κανέλα. Βράζετε 2- 3 ξύλα κανέλας μέσα σε μικρό κατσαρολάκι με νερό. Στη συνέχεια, τοποθετείτε το μείγμα σας σε ψεκαστήρι και ψεκάζετε την κουζίνα.

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2018 at 23:03 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply