Την Κυριακή μετά την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, που αποτελεί για την Εκκλησία μας και εορτή της Μητέρας τιμάται από την Εκκλησία μας, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η ιερή μνήμη των αγίων μητέρων των Τριών Ιεραρχών Εμμελείας, Νόνας και Ανθούσας. Κάθε χρόνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ προσφέρει συμβολικά δώρα συμβολικά σε τρείς μητέρες: μία που τώρα εγκυμονεί, μία μητέρα που φέτος έγινε πολύτεκνη και μια υπερήλικα μητέρα, σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Πολυτέκνων. Αυτό έγινε και φέτος με ιδιαίτερη συγκίνηση.

 




 


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στην μάνα, όπου η τοπική Εκκλησίας τιμά το ιερό πρόσωπο της μητέρας. Φέτος καλεσμένη ομιλήτρια ήταν η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών κ. Ευτυχία Καπάτου, που με άκρως ζωντανό, γλαφυρό, εξομολογητικό και αληθινό τρόπο ανέπτυξε το θέμα: “Γυναίκα, Μάνα, Εργαζόμενη: Δύσκολη ή εύκολη εξίσωση;“, προκαλώντας αίσθηση στο ακροατήριο. Επιπλέον, παρουσιάστηκε το θεατρικό δρώμενο “Οι μάνες των 3 Ιεραρχών” από τις κατηχητικές ομάδες της Ι.Μ. Γρεβενών. Τέλος, η όμορφη βραδιά έκλεισε με τον Σεβασμιώτατο να βραβεύει τα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο, τονίζοντας την σημασία της λέξης οικογένεια στην ζωή του κάθε ανθρώπου.

Εικόνες:

 




 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.