Η οδοντόκρεμα βρίσκεται σε κάθε σπίτι, ωστόσο κάποιες φορές είναι περισσότερο χρήσιμη απ’ όσο φανταζόμαστε. Εκτός από το πλύσιμο των δοντιών, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η οδοντόκρεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να καθαρίσουμε κάποια αντικείμενα ή να απομακρύνουμε κάποιους λεκέδες.

Δείτε μερικά παραδείγματα…

1. Απομακρύνετε τους λεκέδες από μελάνι και γρασίδι
Δοκιμάστε να βάλετε πάνω στον λεκέ του ρούχου σας λίγη οδοντόκρεμα και τρίψτε το έντονα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό, βάλτε το στο πλυντήριο και πλύντε το κανονικά. Ενώ με το απλό πλύσιμο θα έμενε πιθανόν σημάδι, με την οδοντόκρεμα θα είναι σαν καινούριο.

2. Κάντε τα κοσμήματα να λάμψουν
Αν έχετε κάποια κοσμήματα που μοιάζουν να έχουν θαμπώσει, πάρτε μια παλιά οδοντόβουρτσα και λίγη από την οδοντόκρεμα που έχετε στο σπίτι και τρίψτε τα διεξοδικά. Μπορείτε να το εφαρμόσετε σε όλα τα μέταλλα, από χρυσό μέχρι πολύτιμες πέτρες. Μόλις τα ξεπλύνετε θα λάμπουν.

3. Απαλλαγείτε από την κολλημένη τσίχλα στα ρούχα
Πρόκειται για τον πιο απλό τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αφαιρέσετε την κολλημένη τσίχλα από ένα ύφασμα. Βάλτε οδοντόκρεμα πάνω στην τσίχλα και πιέστε τη ώστε να γίνει ουσιαστικά ένα με την τσίχλα. Μόλις η οδοντόκρεμα στεγνώσει, η τσίχλα θα αφαιρεθεί πιο εύκολα με λίγο μόνο τρίψιμο.

 

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.