O θηλασμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορεί να κάνει μια μαμά στο μωρό της. Ωστόσο υπάρχουν γυναίκες που είτε δεν κατάφεραν, είτε δε θέλησαν για προσωπικούς λόγους να θηλάσουν τα παιδιά τους και τον τελευταίο καιρό νιώθουν πίεση και ενοχές υπό το βάρος των αρνητικών σχολίων γνωστών και αγνώστων.

Αν καταφέρατε να θηλάσετε το μωρό σας, καλό θα είναι να αποφύγετε τα παρακάτω:

Μην κατηγορείτε τις γυναίκες που δε θηλάζουν: Επειδή δεν μπορείτε να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σε κάθε οικογένεια, μη χρησιμοποιείτε «δηλητηριώδεις» ατάκες του στυλ «όποια θέλει να θηλάσει, τα καταφέρνει».

Μη συμπεριφέρεστε λες και το ξένο γάλα είναι δηλητήριο: Μπορεί να υστερεί σε σχέση με το μητρικό γάλα, όμως το γάλα σε σκόνη δεν πρόκειται να βλάψει το παιδί και είναι η μοναδική επιλογή για τις μη θηλάζουσες μητέρες.

Μη θεωρείτε ότι η μητέρα δεν ξέρει τα οφέλη του θηλασμού: Δεν υπάρχει λόγος να «βομβαρδίζετε» καμία γυναίκα με πληροφορίες, που ούτως ή άλλως θα τις ξέρει ήδη και να τη φορτώνετε με ενοχές για όσα δεν πρόσφερε στο παιδί της. Σεβαστείτε την επιλογή της.

Να θυμάστε ότι μπορείτε να προσφέρετε τις συμβουλές και την εμπειρία σας, αν σας ζητηθούν και ενδεχομένως να βοηθήσετε μια γυναίκα που δε θήλασε το πρώτο της παιδί, να θηλάσει τα επόμενα. Όμως τα όποια αρνητικά σχόλια κρατήστε τα μακριά.

 

 

 

 

newsbeast

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.