Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

23 μέρες σε τεχνητό κώμα… – Απαισιόδοξες προβλέψεις για τον Σουμάχερ

22 Ιανουαρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει συμπληρώσει 23 ημέρες σε τεχνητό κώμα ύστερα από το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι στη Γαλλία και οι πληροφορίες των ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες.

Παρ’ όλα αυτά η οικογενειά του, με νέο μήνυμα της μέσω της ισοσελίδας του Γερμανού πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, τον χαρακτηρίζει «μαχητή» και φυσικά ευχαριστεί τον κόσμο για τη στήριξή του.

«Όλοι το ξέρουμε: είναι ένας μαχητής και δε θα παραιτηθεί!» δήλωσε η οικογένειά του, προσθέτοντας: «Είμαστε βαθιά συγκινημένοι από το πλήθος των θερμών ευχών για τον Μίκαελ από όλο τον κόσμο. Αυτό μας δίνει δύναμη. Σας ευχαριστούμε πολύ!».

Την ίδια ώρα η Daily Mail γράφει: «Εδώ και περισσότερο από τρεις εβδομάδες, ο Σουμάχερ βρίσκεται σε τεχνητό κώμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη Γκρενόμπλ. Τρέφεται με καθετήρες, πλένεται καθημερινά και τον μετακινούν συνέχεια για να αποφευχθούν πληγές από την χρόνια κατάκλιση. Η ‘σοβαρή βλάβη’ που υπέστη ο εγκέφαλός του, στο ατύχημα που είχε στις 29 Δεκεμβρίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μόνιμη κατάσταση «φυτού», που αυτό σημαίνει ότι ακόμη και να βγει από το κώμα από την ιατρική του ομάδα, ‘η κατάστασή του δύσκολα θα διαφοροποιηθεί από αυτή που βρίσκεται ήδη’».

Το σύνδρομο Apallic είναι το αποτέλεσμα ενός σοβαρού τραυματισμού του εγκεφάλου. Η πιθανότητα ανάκαμψης από το σύνδρομο αυτό είναι «πολύ μικρότερες από 50%».

Τέλος ο Ζαν Μαρκ Οργκογκόζο, καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό, δήλωσε: «Κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα που βρίσκεται σε κώμα, οι πιθανότητες για βελτίωση της κατάστασής του μειώνονται».

in

This entry was posted on Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2014 at 22:37 and is filed under F1. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply