Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανησυχία στο Μαξίμου από τη διακήρυξη εφέδρων για κατάλυση του Πολιτεύματος

26 Σεπτεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αμεση ενημέρωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά – Πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση

Ανησυχία στο Μαξίμου από τη διακήρυξη εφέδρων για κατάλυση του ΠολιτεύματοςΠροβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου από την δημοσιοποίηση της διακήρυξης της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ), με την οποία ζητεί την άμεση παραίτηση της νυν κυβέρνησης και σχηματισμό νέας υπό την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων στο θέμα της Χρυσής Αυγής και λίγο πριν από σημαντικές αποκαλύψεις και για εμπλοκή βουλευτών του κόμματος σε έκνομες δραστηριότητες, η κίνηση των εφέδρων που μιλάνε για «σύμπραξη λαού στρατού» για να απαλλαγεί η χώρα από το μνημόνιο, έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενώ αμέσως ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς.

Παρά την ανησυχία και τον προβληματισμό που υπάρχει, καθώς τέτοιες κινήσεις λένε από την κυβέρνηση δεν βοηθάνε, αντίθετα ρίχνουν λάδι στη φωτιά, ανώτεροι κυβερνητικοί παράγοντες, αναφέρουν πως «η συντριπτική πλειοψηφία» όσων υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι«προσηλωμένη στη Δημοκρατία μας».

Η διακήρυξη των εφέδρων που ενεργοποίησε την ηγεσία του Αρείου Πάγου, η οποία πραγματοποίησε ειδική σύσκεψη αργά το βράδυ της Τετάρτης, έχει μπει στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης, καθώς αποτελεί ένα καθαρά πολιτικό κείμενο, το οποίο έρχεται εν μέσω των αποκαλύψεων για τις έκνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.

Κυρίως προβληματίζει διότι η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε και το Βήμα την περασμένη Κυριακή, διαθέτει πληροφορίες πως εν ενεργεία αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, αλλά και απόστρατοι και έφεδροι, εκπαιδεύουν μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Η συντριπτική πλειοψηφία» όσων υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις «είναι προσηλωμένη στη Δημοκρατία μας» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σ. Κεδίκογλου και σημειώνει πως εάν υπάρχουν εξαιρέσεις, είναι ένας «πολύ μικρός» αριθμός, και θα «αντιμετωπίσουν τις συνέπειες».

Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί αναταραχή στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Αστυνομία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει εκκαθάριση όπου αποδειχθεί πως αξιωματικοί, υπαξιωματικοί ή απλοί αστυνομικοί είχαν σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Γιʼ αυτό και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος την Τετάρτη που επισκέφθηκε τη διοίκηση των Υποβρυχίων Καταστροφών, υπογράμμισε ότι τα όσα τον τελευταίο καιρό έχουν απασχολήσει τα ΜΜΕ και τα οποία βεβαίως διερευνώνται, δεν έχουν καμία σχέση με τον πραγματικό σκοπό και την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος είναι θεματοφύλακες και υπερασπιστές της ανεξαρτησίας της χώρας και πάντοτε στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος που την περασμένη Κυριακή, μετά τις αποκαλύψεις του Βήματος, έδωσε εντολή στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Μιχ. Κωσταράκο να γίνουν έρευνες στο στράτευμα.  

Οι έφεδροι που καλούν μέσω της διακήρυξής τους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί σε κατάλληλο χρόνο για να διευκολυνθούν οι εξελίξεις και αναφέρουν ότι  εγγυητές της ομαλότητας είναι τα Σώματα Ασφαλείας, προγραμματίζουν συγκέντρωση το προσεχές Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος και ήδη γίνεται μεγάλη κινητοποίοηση.

Η συγκεκριμένη κίνηση των εφέδρων δεν είναι η μόνη, καθώς στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές κινητοποιήσεις ενάντια στο μνημόνιο με κατηγορίες, ενάντια στις κυβερνήσεις από το 2009 και μετά.

Η διακήρυξη των εφέδρων έρχεται ένα χρόνο μετά από μια αντίστοιχη κίνηση που είχαν κάνει στην Πορτογαλία οι Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες για πρώτη φορά μετά την «επανάσταση των γαρυφάλλων, απείλησαν με κίνημα και επέμβαση στην πολιτική ζωή αν συνεχιστεί η πολιτική του μνημονίου που έχει, όπως αναφέρανε, εξαθλιώσει τους Πορτογάλους.

Οι Πορτογάλοι στρατιωτικοί, όπως και οι δικοί μας έφεδροι, ζητούσαν την παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ στην διακήρυξη που είχε αναστατώσει την Πορτογαλία, απηύθυναν σαφή προειδοποίηση, ότι «οι πορτογαλικές ένοπλες δυνάμεις θα αναγκαστούν να πάρουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους»!

Ραβανός Αρης

This entry was posted on Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2013 at 12:44 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply