Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εκτακτη σύσκεψη στον Αρειο Πάγο για κείμενο απόστρατων των ειδικών δυνάμεων

26 Σεπτεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΧΑ

Εκτκακτη σύσκεψη στον Αρειο Πάγο για κείμενο απόστρατων των ειδικών δυνάμεωνΕκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στον Αρειο Πάγο, μεταξύ των προϊσταμένων των εισαγγελιών, λίγο μετά τις καταθέσεις των δύο προστατευομένων μαρτύρων για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει αναρτήσεις στο διαδίκτυο οργάνωσης που υπογράφει ως «Εφεδροι Ειδικών Δυνάμεων» και η οποία ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και πληροφορίες για εκπαίδευση μελών των «ταγμάτων εφόδου» της Χρυσής Αυγής, από πρώην αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων.

Στην σύσκεψη αυτή συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Εμ. Ρασιδάκης, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου, ο εισαγγελέας Εφετών Ι. Σακελλάκος και εποπτεύων εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατική Υπηρεσίας Κ. Τζαβέλλας.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε μια ανάρτηση σε ιστολόγιο στο διαδίκτυο ενός κειμένου που φέρεται να το υπογράφει η «Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (Κ.Ε.Ε.Δ.)» και με το οποίο ζητούν «την άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης και την σύμπραξη λαού – στρατού». Από τους εισαγγελικούς λειτουργούς θα συνεχιστεί αύριο η εξέταση του όλου θέματος και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο διαδίκτυο η Κ.Ε.Ε.Δ. ζητά την «άμεση παραίτηση της Κυβέρνησης λόγω αδυναμίας να προσφέρει στον λαό τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα σε εργασία (άρθρο 22), υγεία, παιδεία, Δικαιοσύνη, ασφάλεια» και την «συγκρότηση Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, από προσωπικότητες εγνωσμένης αξίας εκτός πολιτικής σκηνής και συμβούλους από την Ακαδημία Αθηνών».

Επίσης, καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί «σε κατάλληλο χρόνο για την διευκόλυνση των εξελίξεων που επιθυμεί ο Ελληνικός λαός».

Ακόμη, οι εισαγγελείς εξέτασαν και σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian στο οποίο γινόταν αναφορά για «στοιχεία» του Ελληνικού Στρατού που εκπαιδεύουν ομάδες κρούσης της Χρυσής Αυγής, ενώ 3.000 μέλη της παραστρατιωτικού σχεδιασμού φέρονται να δέχονται εκπαίδευση για μάχη από στρατιωτικούς.

έθνος

This entry was posted on Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2013 at 10:08 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply