Περισσότερα από 6.000 άτομα αξιοποίησαν τους τέσσερις χώρους δωρεάν στάθμευσης που λειτούργησε η ΔΕΘ-Helexpo στη διάρκεια της φετινής, 30ης επετειακής Agrotica (1-4/2), οι οποίοι συνολικά συγκέντρωσαν 2.100 οχήματα και 100 λεωφορεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αυτά αναφέρει η ΔΕΘ-Helexpo σε σημερινή ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζοντας «αποτελεσματικό» και «πετυχημένο» το σχέδιο που εφήρμοσε η εταιρεία, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, για την εύρυθμη λειτουργία της κυκλοφορίας επισκεπτών και εκθετών, στο πλαίσιο και του επιβαρυμένου κυκλοφοριακού που καταγράφεται στη Θεσσαλονίκη, λόγω και των εργασιών του FlyOver.

 




 

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της τετραήμερης λειτουργίας της 30ης Agrotica, διατέθηκαν και λειτούργησαν τέσσερις δωρεάν χώροι στάθμευσης -τρεις στη δυτική πλευρά της πόλης και μία στα ανατολικά, ενώ εξυπηρετήθηκαν πάνω από 6.000 επισκέπτες με 550 δρομολόγια λεωφορείων, τα οποία μίσθωσε η ΔΕΘ-HELEXPO και αναχωρούσαν κάθε 30 λεπτά.
«Η εικόνα πέριξ του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης και τις τέσσερις ημέρες της διοργάνωσης είναι η πιο μεγάλη απόδειξη πως το σχέδιο της ΔΕΘ-HELEXPO αποδείχθηκε αποτελεσματικό και πέτυχε τον στόχο του» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις χώροι, με ωράριο λειτουργίας 9.30 έως τις 20.30, βρίσκονταν στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (είσοδος-έξοδος από την Πύλη 11, οδός 26ης Οκτωβρίου), στη συμβολή των οδών Ι. Κωλέττη και Παλαιού Σταθμού (απέναντι από το εκπτωτικό εμπορικό κέντρο), στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου του δήμου Παύλου Μελά και στη Θερμοκοιτίδα Τεχνόπολις στη Θέρμη.

Στην ανακοίνωσή της, η ΔΕΘ-Helexpo χαρακτηρίζει «πετυχημένη» και την πρωτοβουλία της να μισθώσει δύο γερανούς με πλατφόρμες, που θα βρίσκονται και αυτή την εβδομάδα ακροβολισμένοι στην Περιφερειακή Οδό, προκειμένου να συμβάλουν στην εκτόνωση τυχόν κυκλοφοριακών προβλημάτων από πιθανά μηχανικά προβλήματα των βαρέων οχημάτων εκθετών, που αποχωρούν σταδιακά από την Agrotica. Οι δύο γερανοί επενέβησαν σε σχετικά περιστατικά και η παρουσία τους κάλυψε και βαρέα οχήματα που δεν έχουν σχέση με τη διοργάνωση της διεθνούς κλαδικής έκθεσης.

 




 

Με την ανακοίνωσή της, η ΔΕΘ-Helexpo ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθειά τους τους δήμους Θεσσαλονίκης και Παύλου Μελά, την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, το Λιμενικό Σώμα, την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την ΟΛΘ ΑΕ, την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, την Εγνατία Οδό ΑΕ, την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, τα Electra Hotels, καθώς και τα πάρκινγκ γύρω από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, της ΧΑΝΘ και του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

 

ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.