Μια μεγάλη έκθεση ζωγραφικής με προσωπικά βιώματα, δυνατούς συμβολισμούς και έντονες αλληλεπιδράσεις, θα παρουσιάσει στο κοινό της πόλης μας, η σπουδαία Γρεβενιώτισσα εικαστικός Δήμητρα Λαμπρέτσα, έχοντας ως κύριο και πρωταρχικό υλικό το μαύρο κάρβουνο πάνω στον καμβά αλλά και το βαθύ μπλε του ουρανού και της θάλασσας.

Η έκθεση με τίτλο «Πέρασμα στο Μαύρο – Μπλε», η οποία εντάσσεται στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023” του Δήμου Γρεβενών, θα φιλοξενείται από τις 2 έως τις 22 Αυγούστου 2023 στη Δημοτική Αίθουσα Τέχνης “Αριστοτέλης Βαρσάμης” του Δήμου Γρεβενών, που εδρεύει στον ισόγειο χώρο του Δημαρχείου, καθώς και στον Χώρο Πολιτισμού “Νικολάου και Ελένης Καρναβά” επί της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 10.

 




 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 2 Αυγούστου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών με την ευγενική συμμετοχή του Ιστορικού Τέχνης και Φιλοσόφου Νίκου Μπογιατζή και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια των ζωγραφικών έργων στους δύο προαναφερθέντες χώρους.

«Με τη ζωγραφική γράφεις τη ζωή και μένα η ζωή μου σχεδιάστηκε στα Γρεβενά, προπονήθηκε στους δρόμους της Αθήνας με τους πιο δύσκολους “αθλίατρους” και τώρα θαυμάζω το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας στο πανέμορφο νησί της Χίου. Επιθυμία μου είναι να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μιας αλλαγής πλεύσης», τονίζει από την πλευρά της η καλλιτέχνης Δήμητρα Λαμπρέτσα και με τον κ.Μπογιατζή να επισημαίνει ότι «το εξαιρετικό έργο της Δήμητρας Λαμπρέτσα αποτέλεσε εφαλτήριο για την από κοινού μας συνεργασία, προσφέροντας μαζί μια πρόταση προς τον κόσμο, η οποία θα συνδυάζει την πρακτική του καλλιτέχνη με τη θεωρία του ιστορικού τέχνης».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Ιφιγένεια Στεργιούλα υπογραμμίζει ότι «παρά την σύντομη γνωριμία μου με την Δήμητρα Λαμπρέτσα, ήταν εύκολο να διακρίνω το αυθεντικό του χαρακτήρα της και το ελεύθερο πνεύμα της, κάτι που ξεκάθαρα αποτυπώνεται και στην τέχνη της. Το έργο της, τόσο σημαντικό και ιδιαίτερο, κατάφερε να ξεπεράσει τα γεωγραφικά όρια της πόλης μας και να διακριθεί πανελληνίως. Αυτός ο λόγος, μας ώθησε στο να σας παρουσιάσουμε το χρονικό διάστημα 2 έως 22 Αυγούστου σε δύο χώρους στα Γρεβενά, στην Αίθουσα Τέχνης “Αριστοτέλης Βαρσάμης” του Δήμου Γρεβενών και στον Χώρο Πολιτισμού “Νικολάου και Ελένης Καρναβά”, το πολύπλευρο έργο της, αλλά και για να τιμήσουμε την ίδια για όσα προσφέρει στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και στην πόλη μας».
 




 

  • Εγκαίνια: Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών (Δημαρχείο)
  • Διάρκεια έκθεσης: 2 Αυγούστου έως 22 Αυγούστου 2023
  • Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 10:00 – 13:00 & 18:30 – 21:30
  • Χώροι: Δημοτική Αίθουσα Τέχνης “Αριστοτέλης Βαρσάμης” Δήμου Γρεβενών (Ισόγειο Δημαρχείου) και Χώρος Πολιτισμού “Νικολάου και Ελένης Καρναβά” (οδός Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 10)

 

 

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.