Το προσωπικό του ΕΚΑΒ στα Γρεβενά, στις εγκαταστάσεις του Τομέα, αλλά και το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης, επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο, ο υποψήφιος βουλευτής Γρεβενών με το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Χρήστος Μπγιάλας, ο οποίος συνεχάρη τους εργαζόμενους για το έργο που επιτελούν, καθώς είναι η προμετωπίδα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Παράλληλα όμως κατέγραψε προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την προστασία της υγείας των πολιτών.

 




 

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, το ανθρώπινο δυναμικό που εργάζεται στο Τομέα ΕΚΑΒ Γρεβενών, ανέρχεται στα 20 άτομα, εκ των οποίων, τα 4 έχουν μετακινηθεί στη Κοζάνη. Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, δηλαδή, βρίσκονται 16 άτομα, τη στιγμή που το ελάχιστο που απαιτείται για να καλυφθούν οι βάρδιες είναι 24 άτομα. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο Τομέας ΕΚΑΒ Γρεβενών έχει να καλύψει μια τεράστια έκταση από άκρη σε άκρη του Νομού, αλλά και τα επείγοντα περιστατικά στο Νομό Καστοριάς.

Ακόμη πιο δραματική καταγράφεται η κατάσταση στο Κ.Υ. Δεσκάτης. Με δανεικό ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ, καθώς το μοναδικό που διέθετε η περιοχή βρίσκεται στο συνεργείο, με δύο μόλις παθολόγους γιατρούς και με τραγικές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες ιατρών, το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες της περιοχής. Άλλωστε, είναι νωπές ακόμη οι πρόσφατες, δυναμικές κινητοποιήσεις σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας,

 




 

Δεδομένου ότι η επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ και του Κ.Υ.Δεσκάτης και η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα τους, έχουν τεράστια σημασία για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ο κ. Μπγιάλας ανέλυσε εκτενώς στους εργαζόμενους τον προγραμματικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ γενικά για τον τομέα της Υγείας και ειδικά για το ΕΚΑΒ, τονίζοντας ότι: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται απέναντι στα σχέδια του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ για την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας και είναι σταθερά προσηλωμένος στην εξασφάλιση δημόσιας και δωρεάν παροχής φροντίδας, περίθαλψης και υγείας για όλους τους πολίτες της πατρίδας μας.
Παράλληλα, ο κ. Μπγιάλας δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δημιουργηθεί Τομέας ΕΚΑΒ και στη πόλη της Δεσκάτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.