Κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει στην Άρσεναλ. Ο Λονδρέζικος σύλλογος, που κάποτε θεωρούνταν ένας από τους πιο ισχυρούς του Αγγλικού ποδοσφαίρου, έζησε μερικά ταραχώδη χρόνια. Ωστόσο, υπό την τεχνική διοίκηση του Μικέλ Αρτέτα, η Άρσεναλ απολαμβάνει μια υπέροχη σεζόν, η οποία έχει αναζωπυρώσει την ελπίδα και την αισιοδοξία στους οπαδούς της.

Από τη στιγμή που ο Αρτέτα ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου του Βορείου Λονδίνου, ήταν ξεκάθαρο ότι είχε όραμα για την ομάδα. Πρώην παίκτης της Άρσεναλ ο ίδιος, το πάθος και η δέσμευση του Αρτέτα στον σύλλογο ήταν εμφανή από την αρχή. Αμέσως ξεκίνησε να αλλάξει την κουλτούρα της ομάδας και να ενσταλάζει μια νοοτροπία νικητή που απουσίαζε από τον σύλλογο για πάρα πολύ καιρό.

Αυτή τη σεζόν, οι εμφανίσεις της Άρσεναλ ήταν εξαιρετικές. Ο Αρτέτα δημιούργησε μια ομάδα που είναι τόσο πειθαρχημένη όσο και συναρπαστική. Διαθέτει ένα επιθετικό στυλ που συνδυάζεται τέλεια με τη νέα αμυντική τους στιβαρότητα. Δεν αφορά μόνο τα αποτελέσματα, αν και ήταν εντυπωσιακά, έχει να κάνει με τον τρόπο που η ομάδα παίζει το παιχνίδι. Ο Αρτέτα έχει ενσταλάξει μια αίσθηση υπερηφάνειας και πίστης στην ομάδα, κάτι που έλειπε εδώ και χρόνια.

Πλέον έχει αποκτήσει απόσταση ασφαλείας από τις υπόλοιπες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα της Premier League. Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, δεν θα κινδυνεύσει να χάσει τον φετινό τίτλο. Ήδη, οι εταιριες στοιχηματων, την έχουν χρίσει ισχυρό φαβορί για την πρώτη θέση και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μία από τις πιο εντυπωσιακές πτυχές της θητείας του Αρτέτα ήταν η ικανότητά του να παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες του. Οι νεαροί Μπουκάγιο Σάκα, Γκαμπριέλ Μαρτινέλι και Εμίλ Σμιθ Ρόου έχουν όλοι ευκαιρίες να λάμψουν και τις έχουν αρπάξει από τα μαλλιά. Οι Γκρανίτ Τζάκα, ο Κίραν Τιέρνι και ο Ρομπ Χόλντινγκ έχουν όλοι δυναμώσει το παιχνίδι τους και μοιάζουν με παίκτες που έχουν ξαναγεννηθεί. Και με τις προσθήκες ηγετών όπως ο Γκάμπριελ Ζεσούς και ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο, ο Νεαρός τεχνικός δημιούργησε μια ομάδα που παίζει ο ένας για τον άλλον και τον σύλλογο, κάτι που είναι πραγματικά ξεχωριστό να το δει κανείς.

Η σεζόν της Άρσεναλ μέχρι στιγμής ήταν μια ευχάριστη πορεία. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που έχουμε δει τους Κανονιέρηδες να παίζουν με τέτοιο πάθος και σκοπό στο παιχνίδι τους. Ωστόσο, ίσως το πιο συναρπαστικό πράγμα για την Άρσεναλ του Αρτέτα είναι οι δυνατότητες που διαθέτει. Είναι μια νεανική ομάδα με όρεξη για επιτυχία και προπονητή που πιστεύει σε αυτούς. Ο ουρανός είναι πραγματικά το όριο για αυτήν την ομάδα.

Εάν είστε οπαδός της Άρσεναλ, δεν μπορείτε παρά να νιώσετε μια αίσθηση ενθουσιασμού για το τι επιφυλάσσει το μέλλον. Αν δεν είσαι οπαδός της Άρσεναλ, δεν μπορείς παρά να εντυπωσιαστείς με όσα πέτυχε ο Αρτέτα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η Άρσεναλ είναι ένας σύλλογος που βρίσκεται σε άνοδο και αν συνεχίσει να παίζει με το ίδιο πνεύμα και στυλ, θα είναι μια υπολογίσιμη δύναμη για τα επόμενα χρόνια.

Λοιπόν, ας πιστώσουμε στον Μικέλ Αρτέτα, την ανανεωμένη Άρσεναλ. Ακολουθεί περισσότερη επιτυχία, περισσότερος ενθουσιασμός και περισσότερη πίστη στη δύναμη του ποδοσφαίρου που μας εμπνέει και μας ενώνει όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.