Σε περίπτωση που σκέφτεστε να προχωρήσετε στην ανακαίνιση της κουζίνας, σίγουρα το ερώτημα “Πόσο χρόνο χρειάζεται μια ανακαίνιση κουζίνας” θα σας απασχολεί. Πράγματι, η κουζίνα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού. Συνεπώς, είναι απολύτως φυσιολογικό να θέλετε να γνωρίζετε πότε ακριβώς θα έχουν τελειώσει οι εργασίες, ώστε να επιστρέψετε στη φυσιολογική καθημερινότητα σας.

Δεν υπάρχει πιο διασκεδαστικό κομμάτι από από την σχεδιασμό μιας νέας κουζίνας με βάση τις προτιμήσεις σας. Η περίοδος του σχεδιασμού δίνει τη δυνατότητα επιλογής νέων συσκευών, δαπέδων, πάγκων, χρωμάτων, και φυσικά, ντουλαπιών κουζίνας. Μόλις ολοκληρωθούν όλα αυτά, είμαστε έτοιμοι για την έναρξη των εργασιών. Εδώ είναι το σημείο που χρειάζεται να γνωρίζετε ποιο είναι το απαιτούμενο διάστημα για να γίνουν όλα σωστά.

Η μέση διάρκεια ανακαίνισης κουζίνας

Κάθε κουζίνα είναι διαφορετική. Συνεπώς, οι ανάγκες της σε εργασίες και αλλαγές είναι εξίσου διαφορετικές. Έτσι λοιπόν, το διάστημα μπορεί να ποικίλει ανά περίπτωση. Η απλή ανακαίνιση, η οποία περιλαμβάνει αλλαγές επίπλων, τοποθέτηση νέων ντουλαπιών και ραφιών, το βάψιμο των τοίχων, μπορεί να διαρκέσει από 10 περίπου ημέρες, έως και λίγες εβδομάδες.

Ωστόσο, για μεγαλύτερες κουζίνες ή κουζίνες που απαιτούν μεγάλο εύρος αλλαγών, όπως αλλαγές σε υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αλλαγή δαπέδου ή πλακιδίων, το διάστημα θα είναι πολύ μεγαλύτερο, και ανέρχεται από λίγες εβδομάδες έως και μήνα.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα εκτιμώμενο διάστημα. Το πραγματικό χρονοδιάγραμμα εκτιμάται με βάση το μέγεθος τους κουζίνας, το σχεδιασμό της και την πολυπλοκότητα του έργου.

Γιατί η ανακαίνιση της κουζίνας απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή;

Η ανακαίνιση κουζίνας μερικές φορές απαιτεί περισσότερη προσοχή σε σχέση με άλλα σημεία του σπιτιού, όπως για παράδειγμα το σαλόνι. Ενώ τα άλλα δωμάτια απαιτούν πιο βασικά χαρακτηριστικά όπως καλή θέρμανση, ηλεκτροδότηση, προσεγμένο δάπεδο και αριστοτεχνικό βάψιμο, η κουζίνα απαιτεί περισσότερα χαρακτηριστικά.

Ιδανικά, η κουζίνα απαιτεί καλή ηλεκτροδότηση, θέρμανση, υδραυλικές εγκαταστάσεις, ανθεκτικό δάπεδο, δυνατά ντουλάπια και έπιπλα με βάση τις διαστάσεις του χώρου. Φυσικά, το πιο σημαντικό είναι να εξασφαλιστεί η μέγιστη λειτουργικότητα του χώρου, ώστε να πραγματοποιούνται όλες οι εργασίες με μεγάλη ευκολία και άνεση. Όλες αυτές οι εργασίες απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή για την άριστη διεκπεραίωση τους.

Ποια είναι η καλύτερη προετοιμασία για την ανακαίνιση της κουζίνας;

Η καλή οργάνωση πάντοτε κάνει την καθημερινότητα μας ευκολότερη. Έτσι λοιπόν, με μερικές απλές κινήσεις κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης κουζίνας, θα μπορέσετε να συνεχίσετε την καθημερινότητα σας κανονικά, όσο οι εργάτες μεταμορφώνουν το χώρο σας.

● Πακετάρισμα: Το πακετάρισμα θα εξασφαλίσει ότι τα αντικείμενα σας θα παραμείνουν ακέραια καθόλη τη διάρκεια των εργασιών. Επιπλέον, είναι μια ευκαιρία να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα των αντικειμένων σας, να απαλλαγείτε όλα όσα δε χρειάζεστε και να καταγράψετε επιπλέον ελλείψεις.
● Ορίστε χώρο για κουζίνα στο υπόλοιπο σπίτι: Καθορίστε έναν χώρο σε κάποιο σημείο του σπιτιού, όπως για παράδειγμα το σαλόνι, ώστε να αποτελέσει για λίγο ένα τμήμα της κουζίνας σας. Μετακινήστε συσκευές όπως το ψυγείο ή η καφετιέρα ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα και να πραγματοποιείτε με άνεση όλες σας τις εργασίες.
● Σωστό προγραμματισμό ανακαίνισης: Το καλοκαίρι αποτελεί μια από τις καλύτερες περιόδους για ανακαίνιση. Η μεγάλη διάρκεια της ημέρας επιτρέπει στο συνεργείο να δουλέψει πολλές ώρες, ενώ εσείς μπορείτε να προγραμματίσετε αρκετές δραστηριότητες εκτός σπιτιού, ώστε όταν γυρίζετε σπίτι σας να απολαμβάνετε τις σταδιακές αλλαγές.

Μάθετε περισσότερα για την ανακαίνιση κουζίνας, το διάστημα που διαρκεί, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την αύξηση της λειτουργικότητας της στην Chroma Decor.

By X MIMHS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.