Μακρύς είναι ο κατάλογος των ανοικτών θέσεων εργασίας που αναζητούν κάλυψη μέσα στις επόμενες ημέρες, με την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης να έχει την πρωτιά με 9.564 θέσεις για νέους και μακροχρόνια άνεργους και ειδικά προγράμματα που επικεντρώνονται σε γυναίκες και μεγαλύτερες ηλικίες, και «τρέχουν» ήδη αυτές τις μέρες. Παράλληλα τρέχουν διάφορες προκηρύξεις σε φορείς του δημοσίου, στην υγεία, στον ΟΣΕ αλλά και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενώ το επόμενο διάστημα θα βγει και το πρόγραμμα για διορισμούς σε δήμους.




 

ΔΥΠΑ

Μέχρι και την Κυριακή 2/10 θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ειδική πλατφόρμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας 2.000 ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, στην Περιφέρεια Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης και δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής.




Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανέρχεται στα 450 ευρώ για την πρόσληψη ανέργων και 550 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών).

Παράλληλα, ευκαιρία να κατοχυρώσουν μία από τις τελευταίες 500 θέσεις του προγράμματος απασχόλησης ανέργων ηλικίας 30 ετών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχουν οι ενδιαφερόμενοι καθώς άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται για τις τελευταίες 500 από τις συνολικά 5.000 θέσεις της δράσης «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες».

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία αιτήσεων για τις επιπλέον 6.500 θέσεις του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, συνολικού προϋπολογισμού 123 εκατ. ευρώ.

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την άσκηση τεσσάρων υποψηφίων δικηγόρων δημοσίευσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. Συγκεκριμένα, η πρόσκληση αναφέρει πως η ΔΥΠΑ προσκαλεί όσες/ους ασκούμενες/ους δικηγόρους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους, διάρκειας δώδεκα (12) μηνών, για την περίοδο: 10/10/2022 έως 09/10/2023, μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους, εντός δέκα ημερολογιακών ημερών από την ανακοίνωση της παρούσας πρόσκλησης στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας δηλαδή από την περασμένη Πέμπτη 22/09/2022 έως και την Δευτέρα 03/10/2022.

Τέλος, μέχρι το τέλος του μήνα θα βγει και η δημόσια πρόσκληση από την ΔΥΠΑ για 2.260 θέσεις 8μηνης διάρκειας με αποδοχές ίσες με τος ύψος του κατώτατου μισθού, δηλαδή 614 ευρώ (καθαρά), στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα για τις Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης -ΥΠΥΤ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία αιτήσεων, ελέγχων και ενστάσεων και οι άνεργοι αναμένεται να τοποθετηθούν στις θέσεις εργασίας είτε μέχρι τα τέλη του χρόνου, είτε στις αρχές του 2023.

ΑΣΕΠ

Να θυμίσουμε πως την Πέμπτη ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη 3.720 θέσεων μονίμου προσωπικού σε φορείς υγείας, με την προθεσμία να εκπνέει στις 10 Οκτωβρίου 2022 στις 14:00.

Τις επόμενες ημέρες βγαίνει η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις 90 υπαλλήλων αποφοίτων Λυκείου και ΙΕΚ στον ΟΣΕ (τον Μάρτιο), όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Σπύρος Πατέρας, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους.

Οι ειδικότητες αφορούν σε: ΔΕ Προσωπικού Ελιγμών Δε Σταθμαρχών, ΔΕ Τεχνιτών Ηλεκτρονικών ΔΕ Τεχνιτών και ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων. Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν γεννηθεί από το 1982 και μετά και να μην υπερβαίνουν το 40 έτος της ηλικίας τους.

Τέλος, τρεις προκηρύξεις εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για πρόσληψη 1.190 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) σε Στρατό, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

Oι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή την επανακατάταξή τους τα δικαιολογητικά τους έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2022.

Σημειώνεται πως περισσότερα από 1.000 άτομα θα διορισθούν σε δήμους, περιφέρειες και φορείς σε όλη την Ελλάδα μέσω προκήρυξης του ΑΣΕΠ που θα βγει τον Οκτώβριο και θα αφορά το μεγάλο γραπτό πανελλήνιο διαγωνισμό ο οποίος πλέον θα είναι ο κύριος τρόπος στελέχωσης του, αν και διευκρινίζεται πως δεν θα ισχύσει για το σύστημα των εκπαιδευτικών.

 cnn

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.