Οι περισσότεροι σκεφτόμαστε την ανακαίνιση σπιτιού, όταν το σπίτι μας δεν μας αρέσει πια. Όταν θέλουμε να αλλάξουμε την επίπλωσή του, το χρώμα στους τοίχους ή τη διαρρύθμισή του. Έτσι, επικεντρωνόμαστε περισσότερο στο αισθητικό κομμάτι της ανακαίνισης, το οποίο είναι μεν φυσικά απαραίτητο και ελκυστικό, από την άλλη όμως αφήνει εκτός κάποιες σημαντικές παραμέτρους μιας πιθανής ανακαίνισης.

Διότι η ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να μας προσφέρει πολλά παραπάνω από ένα όμορφο και μοντέρνο σπίτι. Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω τέσσερις πολύ καλούς λόγους, οι οποίοι μαζί με τον εκμοντερνισμό και τον καλλωπισμό του σπιτιού αποτελούν οφέλη μιας ανακαίνισης που θα αλλάξει τη ζωή σας.

Ασφάλεια και υγεία μέσα στο σπίτι

Ο βασικότερος ίσως λόγος να σκεφτείτε την ολική ανακαίνιση σπιτιού, η οποία περιλαμβάνει την αλλαγή των υδραυλικών και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, είναι αυτός. Οι παλιές υδραυλικές σωληνώσεις μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσουν διαρροή και μούχλα στους τοίχους ή ακόμα και να οδηγήσουν σε κακή ποιότητα νερού με σκουριά και μικρόβια, η οποία φυσικά έχει επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου.

Παράλληλα, πολλοί παλιοί ηλεκτρολογικοί πίνακες δεν έχουν καν ρελέ ή πλέον δεν μπορούν να σηκώσουν τις αυξημένες ανάγκες σε ένα σύγχρονο νοικοκυριό, με αποτέλεσμα η πιθανότητα βραχυκυκλώματος και ηλεκτροπληξίας να είναι δυστυχώς αυξημένη.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Η αντικατάσταση των παλιών συσκευών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων μπορεί να οδηγήσει και σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, για ένα οικονομικά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι. Μάλιστα, με την εγκατάσταση έξυπνων εγκαταστάσεων, το smart home μπορεί να ελέγχει σε τέτοιο βαθμό τη λειτουργία των ηλεκτρικών του σπιτιού, ώστε να επιτυγχάνει πλήρη ρύθμιση για τη μέγιστη εξοικονόμηση.

Φυσικά, η εξοικονόμηση ενέργειας και άρα χρημάτων επέρχεται και με την αντικατάσταση των παλαιών κουφωμάτων αλλά και με την εγκατάσταση νέων τύπων θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης, όπως ο ηλιακός θερμοσίφωνας και η αντλία θερμότητας.

Άνεση

Το smart home αποτελεί τη νέα τάση στην ανακαίνιση σπιτιού για τον απλό λόγο ότι με εύκολες παρεμβάσεις προσφέρει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου των κυριότερων δραστηριοτήτων του σπιτιού. Με λίγα λόγια, μπορείτε να ελέγχετε από το κινητό σας το πότε ανάβει ο θερμοσίφωνας ή το κλιματιστικό, ακόμα και αν δεν είστε στο σπίτι. Παράλληλα, η πλήρης αυτοματοποίηση (π.χ. να ανάβουν τα φώτα και τα καλοριφέρ συγκεκριμένη χρονική στιγμή μέσα στην ημέρα) παρέχει όχι μόνο ασύγκριτη άνεση, αλλά και ασφάλεια.

Αυξημένη αξία μεταπώλησης ή ενοικίασης

Ένα σπίτι, το οποίο έχει ανακαινιστεί και μάλιστα όχι μόνο αισθητικά, αλλά και ενεργειακά, έχοντας μάλιστα αντικαταστήσει και τις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές του εγκαταστάσεις, μπορεί να πουληθεί ή να ενοικιαστεί πολύ ακριβότερα σε σχέση με ένα παλιό, μη ανακαινισμένο σπίτι. Και μάλιστα, ειδικά στην πώληση, η αυξημένη τιμή είναι πολύ υψηλότερη από το κόστος της ανακαίνισης, οπότε η απόσβεση επέρχεται άμεσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.