Φεστιβάλ Πορτίτσας 2022

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών ´´ Ε Λ Π Ι Δ Α ´´καλεί τα Μέλη και τους Φίλους του Συλλόγου και τους Πολίτες των Γρεβενών, την Πέμπτη 11 Αυγούστου στις 20.30μμ, να παραβρεθούν στο Φαράγγι της Πορτίτσας Σπηλαίου Γρεβενών, όπου στα πλαίσια του ´´ Φεστιβάλ Πορτίτσας 2022 ´´θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: ´´ Η εξέλιξη του Σύμπαντος, της Γης και της Ζωής ´´ με τη συμμετοχή των καθηγητών του Α.Π. Θ. Χρήστου Ελευθεριάδη., Σπύρου Παυλίδου, Ζαχαρία Σκούρα.
 Διάλεξη και ανοιχτός διάλογος με το συμπατρίωτη μας καθηγητή Αστροφυσικής Του Πανεπιστημίου του Σικάγου, Θανάση Οικονόμου, με θέμα: ´´ Ο Άνθρωπος και η συνέχιση της ζωής στο Περιβάλλον του Διαστήματος ´´ υπό τον συντονισμό του Σπύρου Κάνουρα.

 
 




 

Ώρα 22.00 Ρεσιτάλ βιολιού με τη Μαρία Ραζάκοβα ´´Πανσέληνος του Οξυρρύγχου ´´.´
Ωρα 22.30 Ουρανογραφία και θέαση του νυχτερινού ουρανού, μέσα από τα τηλεσκόπια του Α.Σ.Δ.Μ. ( παραμονή της Πανσελήνου του Αυγούστου, Κρόνος και Περσίδες), με τη συμμετοχή του ΣΦΕΑΠΟ ( Σύλλογος Φίλων Εκπαιδευτικού Άστρο- νομικού Πάρκου ´Ορλιακα, του ΑΣΔΜ ( Αστρονομικού Συλλόγου Δυτικής Μακεδονίας) και του κοινού.
 Ας τιμήσουμε με την παρουσία μας, όπως του αξίζει, τον Αστροφυσικό Θανάση Οικονόμου ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα της δημιουργίας του Διεθνούς Αστρονομικού Πάρκου Ορλιακα και αγωνίστηκε επί σειρά πολλών ετών, ψυχή τε και σώματι, για την υλοποίηση της.
Το Δ.Σ. Της ´´ Ε Λ Π Ι Δ Α Σ ´´

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.